Jelena Trivić ozvaničila rad Narodnog fronta

May 23, 2023, 6:48 pm

Narodni front, kako je najavljeno, održao je danas osnivačku skupštinu te stranke, a kako je već od ranie poznato predvodi ju Jelena Trivić.

Iako pozvani niko od lidera opozicionih stranka danas nije prisustvovao osnivačkoj skupštini.

Takave epilog se mogao i očekivati nakon niz preleta nekadašnjih članova SDS-a i PDP-a u novoosnovanu stranku.

Da neće prisustvovati današnjoj osnivačkom skupštini dalo se naslutuiti a jučerašnja izjava

v.d. predsjednika SDS-a Milan Miličević, da je prelaskom Aleksandra Trninića u Narodnu front, Trivićka prešla crvenu liniju, te da podršku te stranke više nema.

“Danas smo obavili prvi radni dio prve redovne skupštine Narodnog fronta, izabrali smo statutarni komisiju, glavni odbor i predsjedništvo stranke”, rekla je Trivićeva novinarima u pauzi skupštine.

Ona je poručila da je Narodni front parlamentarna stranka i da može da osnuje odbore u preko 30 opština i gradova Republike Srpske.

Usvojeno je deset statutarnih tačaka.

Prva  je Republika Srpska, odnosno da na nivou BiH mora postojati entitetsko glasanje, tj da se odluke ne mogu donositi bez predstavnika RS.

Druga tačka je vladavina prava i borba protiv korupcije.

“Mi imamo nelegitimnu vlast koja je bazirana na korupciji. Moramo kroz izmjene Izbornog zakona imati fer i poštene izbore”, rekla je Jelena Trivić.

Tu je i profesionalizacija rada javnih RTV servisa, fiskalna modernizacija, niže poreske stope, depolitozacija obrazovanja i zdravstva.

“Da podvučemo crtu i kažemo svi ćete odgovarati za pronevjereni novac građana RS”, rekla je Trivićeva.

Pomenula je i povezivanje istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske i da je neophodno borcima adekvatno uzvratiti za sve što su uradili za Srpsku.

“Dajemo punu podršku inicijativi Otvoreni Balkan, da se skrate čekanja na granici i pokušaćemo da ubijedimo druge aktere u BiH da se tu ne radi o nadnacionalnom pitanju nego isključivo o ekonomskom”

Poručila je da RS treba biti izvan NATO saveza i da u tom smislu treba pratiti Srbiju.

Skupštini Narodnog fronta prisustvovao je i savjetnik predsjednika Srbije Adam Šukalo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *