Jasmin je odličan sastojak za zimsku rutinu njege kože

November 21, 2022, 10:57 am

Kada se jasmin nanosi na kožu, njegova aromaterapeutska svojstva imaju neuporediv efekat na um i tijelo

Zima uvijek podrazumijeva male izmjene u rutini njege kože, ali to ne mora da znači neke radikalne promjene. Nekada je dovoljno samo dodati jedan ili dva nova sastojka i problem riješen. Zato vam predlažemo da već danas u svoju rutinu uključite proizvode na bazi jasmina, jer je riječ o biljki koja je odlična u borbi protiv sezonski umorne kože. Cvijetni ekstrakt je dugo bio među sastojcima mnogih proizvoda, od parfema do lijekova protiv bolova

Kada se nanese kroz hranjivu kremu na lice, smanjuje vidljivost bubuljica i suhe kože. Ne možemo ga tačno nazvati lijekom, ali ni to nije daleko od te tvrdnje. Jasmin nježno osvjetljava, umiruje i vlaži kožu.

– Jasmin je esencijalno ulje i ekstrakti mogu pomoći u vraćanju vlage na koži, kao i zaštiti kože antibakterijskim svojstvima – objašnjava Tereza Linke, direktorica za globalno obrazovanje i obuku.

Iznad svega, nježan je i uravnotežen, što znači da ne iritira osjetljivu kožu niti izaziva erupcije na koži sklonoj aknama, uprkos vrlo hidratantnim svojstvima. Jasmin je idealan za kožu kojoj je potrebna hidratacija. Koža sklona aknama obično je dehidrirana, a ne suha, a jasmin pomaže u smanjenju dehidracije bez preopterećenja kože vlagom. U osnovi je vrlo univerzalni sastojak.

Kada se jasmin nanosi na kožu, njegova aromaterapeutska svojstva imaju neuporediv efekat na um i tijelo. A zima je definitivno doba godine kada nam s vremena na vrijeme treba malo opuštanja.

Izvor: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.