Ivić: DNS će biti dio vlasti, imamo kadrove za ministre

November 25, 2022, 9:49 am

Duško Ivić, potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS), kazao je nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade RS Radovanom Viškovićem da je obavljen kvalitetan razgovar i da će DNS biti dio vlasti, te da će u skladu sa tim, podržati buduću Vladu RS, većinu u NSRS i politiku vladajuće većine u Srpskoj u zajedničkim institucijama na nivou BiH.

“Bitno je da se što prije formira Vlada, kako  bi se što prije odgovorilo na globalne izazove, te probleme u BiH”, prve su Ivićeve impresije nakon završetka sastanka.

On je istakao da sa Viškovićem nije decidno razgovarano o ministarstvima, te da će o tome detaljnije pričati kada budu potpisan koalicioni sporazum.

“DNS će učestvovati u paketu koji se zove Vlada RS. Nismo razgovarali o broju ministarstava, ali mi imamo kadrove za ministre. Isto tako, ponavljam, kod nas imamo isprofilisane kadrove, imamo dovoljan broj profesionalaca koji su se dokazali u svom radu, ali ćemo sačekati da vidimo kakvi će biti zahtjevi Vlade RS, odnosno da li će biti riječi o nekim resorima ili javnim preduzećima”, naglasio je Ivić.

Na pitanje zbog čega Nenad Nešić, predsjednik stranke nije prisustvovao konsultacijama, Ivić podsjeća da je Nešić bio na sastanku kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te da su tada dogovoreni glavni pravci i ciljevi djelovanja.

“Mi smo sada samo nastavili na sprovođenju dogovorenog”, poručio je potpredsjednik DNS-a.

Kada je u pitanju situacija sa DNS-om u Prijedoru, gdje je podsjećamo pet odbornika ove stranke napustilo DNS, Ivić je naglasio da je Gradski odbor partije jak i da ga to ni u kom slučaju neće poremetiti.

“Ovo  je jedno čišćenje GO u Prijedoru. Oni su potražili drugi angažman. Jedino što im zamjeram jeste što su to mandati DNS-a”, kazao je Ivić.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *