Italiji izručen osumnjičeni za ubistvo bivše djevojke koje je potreslo naciju (VIDEO)

November 25, 2023, 3:11 pm

Njemačka je danas izručila Italiji njenog državljanina Filipa Turetu, koji se sumnjiči za ubistvo bivše djevojke Đulije Čeketin.

Riječ je o slučaju koji je potresao Italiju, gdje se hiljade ljudi priprema da, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, izađe na ulice kako bi protestovali protiv rodnog nasilja i ubistva Čeketin.

Tureta (21) je sleteo jutros na aerodrom u Veneciji, a očekuje se da će biti prebačen u zatvor u Veroni, gdje bi trebalo da odgovori na pitanja u okviru istrage o smrti njegove bivše djevojke, prenose italijanski mediji.

Čeketin (22) nestala je nakon što se vidjela sa Turetom u jednom tržnom centru u blizini Venecije, samo nekoliko dana prije nego što je trebalo da dobije diplomu iz biomedicinskog inženjerstva.

Njeno tijelo pronađeno je 18. novembra u jarku u blizini jezera u podnožju Alpa, a bilo je prekriveno crnim plastičnim kesama, prenosi AP. Kako navodi Gardijan, ona je izbodena više puta. Tureta je uhapšen sljedećeg dana u Njemačkoj.

Ubistvo Čeketin izazvalo je bes i tugu u zemlji, u kojoj se mnoge žene žale na i dalje ukorijenjene patrijarhalne stavove, prenosi AP.

U proteklih nekoliko dana održan je niz skupova i bdijenja kako bi se odala pošta Čeketin, a očekuje se da će i danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, demonstranti izaći na ulice širom zemlje.

Prema podacima italijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, ove godine je u Italiji ubijeno 106 žena, od kojih su njih 55 navodno bile žrtve partnera ili bivšeg partnera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *