Isprobajte “šargarepa dijetu” i preporodite organizam

May 22, 2023, 12:32 pm

Šargarepe su definitivno jedno od najpraktičnijih povrća, pogotovo jer mogu ukrasiti mnoga jela, salate, pa čak i sokove.

One obezbjeđuju tijelu neophodne hranljive materije i nesmetano varenje. Pored toga, sadrže velike količine beta-karotena, koji može poboljšati ljudski vid.

Neki ljudi vjeruju da šargarepa takođe može pomoći u gubitku težine. Ipak, da li je to potpuno tačno, i da li vam dijeta koja se u velikoj mjeri zasniva na tom narandžastom povrću može pomoći da se oslobodite viška kilograma i poboljšate vaš izgled?

Znamo da je preporučena u mnogim ishranama i da je ne treba zaobilaziti, pa tako je i osmišljena dijeta baziana na njoj.

Šta je “dijeta šargarepa”?

Nije mnogo restriktivna i vrlo je jednostavna. Sve što je potrebno jeste da pojedete jednu šargarepu prije svakog obroka. Šargarepa je niskokalorična, ali izuzetno zasitano povrće, koje predstavlja u stvari bazu ovog plana ishrane.

Ako pojedete šargarepu prije nego što počnete sa jelom, ona će vam praktično zamijeniti jedan dio obroka. Možete čak izabrati i zamjene kao što su krastavci ili tikvice.

Nepotrebno je reći da napitke punjene šećerom, masno meso i testo treba isključiti iz vašeg menija. Umjesto da konzumirate ovu hranu, u svoje obroke dodajte neko drugo povrće dok pratite ovu dijetu.

Postoji i drugi oblik dijete na bazi šargarepe, ali se ona praktikuje tako što se prave obroci isključivo od ovog povrća, što konzumirate jednu nedjelju. Ipak, ovo nije preporučljivo iz dva razloga.

Tačno je da je odlična za detoks i jači gubitak kilograma, ali momenta kada se vratite na drugi režim ishrane, mnogo brže ćete povratiti kilograme. Druga stvar jeste da kada se praktikuje dijeta unošenjem samo jedne namirnice, postoji šansa da vaše tijelo to prihvati lošije nego što očekujete, tako dolazi do gubljenja kose, ali i energije, jer ipak ne može nadoknaditi cijelu paletu odličnih namirnica, kako navodi betterme.world.

(Srpskainfo – Foto: Ilustracija)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *