TV K3

android aplikacija

instaliraj

Instagram novom nadogradnjom naljutio korisnike

Instagram novom nadogradnjom naljutio korisnike

Na društvenim mrežama i forumima glavna u posljednja dva dana tema je u velikoj mjeri bio Instagram, odnosno njegova nadogradnja mobilne aplikacije koja se, navodno neplanirano, našla na raspolaganju korisnicima.

Priča je počela tako što je redovna nadogradnja Instagramove aplikacije promijenila način kako se kroz tu društvenu mrežu “scrolla”.

Umjesto standardnog klizanja po ekranu prema gore kako bi se učitao i prikazao dodatni sadržaj, nova verzija aplikacije zahtijevala je od korisnika da tapkaju uz lijevu ili desnu ivicu displeja kako bi “listali” kroz objave – otprilike onako kako se gledaju “priče”.

Ovakvo “horizontalno scrollanje” kroz Instagram izazvalo je neviđenu reakciju korisnika. Neki su se odmah zarekli da će Instagram obrisati, drugi su tražili način da se vrate na staro, dok su oni najekstremniji izražavali svoj bijes putem Twittera i drugih platformi tvrdeći kako im je “uništen život”, da je ova nadogradnja “nešto najgore na svijetu”, i slično.

U Instagramu su odmah reagovali i povukli nadogradnju. Zvanično objašnjenje koje su ponudili kaže kako je u pitanju bila greška zbog koje su neki korisnici dobili “horizontalni feed” umjesto vertikalnog. Međutim, mnogi koji živote provode na ovoj društvenoj mreži već su izrazili strah da će nekad u budućnosti Instagram zaista preći na ovaj novi način rada, što je ponovo izazvalo histeriju.

Ipak, za sada je sve vraćeno na staro pa svi ovisnici o Instagramu mogu mirno spavati, barem do neke sljedeće velike nadogradnje.

Nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.