Inspekcija ušla u ‘Bobas’ zbog optužbi radnika na račun direktora

June 17, 2017, 6:43 am

Inspektorat Republike Srpske zaprimio je prijavu protiv nadležnog u Javnom komunalnom preduzeću “Bobas” Kotor Varoš i inspekcijski nadzor je u toku.

Kontrola je započeta prije dva dana, potvrdili su u petak iz Inspektorata, ali zbog samog slučaja dok sve ne bude gotovo nisu željeli davati više informacija.

Kako saznajemo, prijavu je poslala grupa radnika ovog preduzeća koja je optužila direktora ove firme da radnicima isplaćuje zarade “na ruke”, da ih većina nije prijavljena, kao i da pojedinci rade kako bi otplatili dug za vodu koju imaju iz nekog prethodnog perioda.

“Jedan dio radnika se plaća u kešu, oni poslije posla naveče dođu pred kuću direktora i on im tu onda isplati dnevnicu.

Drugi dio radi da bi otplatili dug za vodu koji imaju”, kazao je jedan od radnika čiji je identitet poznat redakciji. Prema njegovim tvrdnjama, ali i riječima nekih drugih ogorčenih uposlenika, više njih radi na crno.

“Ljudi godinama rade na crno, a da stvar bude još gora, koliko znamo, ni sam direktor nije prijavljen. To, ja mislim, nema nigdje”, kazao je taj radnik. Slobodan Jurić, direktor JKP “Bobas”, odlučno tvrdi da je sve navedeno laž i da se radi o spletkama neradnika.

“To je grupa radnika koji su bili miljenici starog direktora. Plata se mora zaraditi, a ne svratiti po nju. Onda kada su proglašeni tehnološkim viškom počeli su trčati okolo i praviti spletke, sad i po medijima”, kazao je Jurić.

On je istakao da su inspektori već bili u preduzeću i tvrdi da ništa nisu našli.

“Inspektorka je došla iznenada i da sam htio i imao šta sakriti ne bih mogao. Svi radnici su provjereni. Meni je za 54 godine ovo peto rukovodeće mjesto i šta mi treba da pravim takav navodni cirkus”, kazao je Jurić.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *