TV K3

android aplikacija

instaliraj

Indonezija: Smrtna kazna Francuzu zbog krijumčarenja droge

Indonezija: Smrtna kazna Francuzu zbog krijumčarenja droge

Sud u Indoneziji osudio je francuskog državljanina Feliksa Dorfina na smrtnu kaznu zbog krijumčarenja tri kilograma narkotika na turističko ostrvo Lombok.

Dorfin /35/ je osuđen na smrtnu kaznu, uprkos tome što je tužilaštvo zahtijevalo kaznu zatvora uz trajanju od 20 godina.

Osuđeni je mirno sjedio kada su trojica sudija saopštili kaznu, a nakon izricanja presude odbio je da razgovara sa novinarima dok se vraćao u zatvor iz Okružnog suda u Mataramu, javio je AP.

Sudije su u odluci istakle da je Dorfin oslabio vladin program prevencije upotrebe i krijumčarenja droge, kao i to da je mogao imati loš uticaj na mlade.

“On je zakonski i nesumnjivo kriv zbog unošenja narkotika u Indoneziju. Nismo pronašli razlog da mu ublažimo kaznu”, izjavio je predsjedavajući sudija Isnurul Sjamsul Arif.

Dorfin je uhapšen u septembru, nakon što su carinski službenici u njegovoj torbi pronašli metilendioksimetamfetamin u vrijednosti od 220.600 dolara, kao i 22 pilule narkotika “ekstazi”.

Osuđeni je tvrdio da ga je neko zamolio da ponese torbu koja nije bila njegova, a da on nije znao da se unutra nalazi droga.

Dorfin je u januaru pobjegao iz pritvora, navodno uz pomoć jednog ženskog policijskog službenika.

Policijski službenik je uhapšena, kao i Dorfin, nakon deset dana u bjekstvu.

Srna

Komentarišite

Your email address will not be published.