TV K3

android aplikacija

instaliraj

I. Sarajevo- Nakon 20 god. nova bolnica (VIDEO)

I. Sarajevo- Nakon 20 god. nova bolnica (VIDEO)

Ministar zdravstva u Vladi Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetio je danas gradilište Bolnice u Istočnom Sarajevu i obećao svečano otvaranje početkom oktobra.

Ministar svake sedmice skokne do gradilišta da provjeri da li će do izbora biti završena nova Bolnica, koju građani Istočnog Sarajeva čekaju duže od 20 godina.

Direktor Bolnice Dragan Todorović ipak tvrdi da posjeta ministra i nova bolnica nemaju veze sa izborima.

“Vidite da se bliži kraj radova i očekujem da će sve biti gotovo početkom oktobra i da će tada biti svečano otvranje”, kaže Todorović, a na opasku do izbora odgovara:

,,Ako vi tako kažete”.

Direktor Todorović ističe da će u novu Bolnicu biti instalirana i nova, savremena oprema za koju je izdvojeno 10 miliona maraka.

To znači da će građevinski radovi koštati oko 47 miliona što ovu Bolnicu, od 10 hiljada metara kvadratnih, stavlja u red najskupljih u regionu, a možda i šire. Osim cijene i sumnji da se neko ugrađuje i na bolesnom stanovnoštvu, postavlja se i pitanje imali li dovoljno kadra koji će raditi u novoj bolnici.

“Vi i oni koji pričaju da nema kvalitetnog kadra se ne razumijete u medicinski kadar”, odgovara direktor Todorović i tvrdi da već sada ima dovoljnog kadra, a biće još više kada mlade ljekare upute na specijalizacije.

O kadru i cijeni nove bolnice resorni ministar ne govori, ali obećava da će nakon izbora stanovnici Istočnog Sarajeva moći koristiti novu bolnicu. Ističe da svi koji učestvuju u projektu mogu biti ponosni na posao koji su odradili, posebno Vlada Republike Srpske jer je, kako kaže, obezbijedila novac. Da li je to baš tako?

“Vlada finansira izgradnju, ali je novac obezbijedio izvođač radova”, kaže Dragan Bogdanić i pojašnjava da će se izvođaču novac vraćati u ratama kroz narednih šest godina.

Ministar Bogdanić tvrdi da je ispunio obećanje da će nova bolnica biti završena u mandatu aktuelne vlade. Međutim, ne odgorava zašto Vlada, predvođena njegovom strankom SNSD-om već 13-tu godinu u kontinuitetu, nije ranije počela izgradnji bolnici u Istočnom Sarajevu.

Nema odgovora ni na pitanje zašto je njegov stranački šef grčku donaciju za izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu prije 20 godina, kao tadšnji premijer, preusmjerio u izgradnju sportske dvorane u Laktašima za potrebe svog Košarkaškog kluba “Igokea”.

(BN televizija)

Komentarišite

Your email address will not be published.