TV K3

android aplikacija

instaliraj

Hoti: Nastavak dijaloga u Briselu tek nakon vanrednih izbora

Hoti: Nastavak dijaloga u Briselu tek nakon vanrednih izbora

Dijalog u Briselu će biti nastavljen tek nakon održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, izjavio je  šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

Hoti je u emisiji „Razgovor” na RTK2 rekao da vladajuća koalicija već dugo nema legitimitet i da DSK ne prihvata da ova manjinska vlada vodi tako važne procese.

„Razlog za to je jednostavan. Za ovaj proces je potrebna snažna vlada, koja ima veliku većinu u Skupštini Kosova. Postojeća vlada nema ni minimum podrške“, ocijenio je šef parlamentarne grupe DSK.

Hoti je naveo da koalicija na vlasti nije prihvatila prijedlog opozicije o rezoluciji, kojom su jasno definisane crvene linije, a to je da teritorijalnost Kosova ne smije da bude predmet razgovora.

Opozicija se sada protivi njihovoj verziji rezolucije, jer je, napominje on, ova vlada izgubila kredibilitet za razgovore.

Uloga opozicije u Briselskom procesu je neosporna, naglasio je šef parlamentarne grupe DSK i poručio da je prije svega potreban unutrašnji politički konsenzus, politička volja i stranački dijalog.

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.