Gro SNSD Banjaluka ugostio Jelenu Bačić Alimpić (FOTO)

June 1, 2023, 8:04 pm

U organizaciji Savjeta za kulturu, umjetnost i zaštitu kulturnog nasljeđa Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka večeras smo ugostili Jelenu Bačić Alimpić, autorku visokotiražnih romana koji su omiljeni čitaocima u Srbiji i regionu, a književno veče u Multimedijalnoj sali u krugu Čajaveca privuklo je veliki broj Banjalučana.

Jelena Bačić Alimpić govorila je o svom životu, gdje nalazi inspiraciju za svoje romane, o svojoj novinarskoj karijeri.

Književnica se zahvalila predsjedniku GrO SNSD-a Banjaluka Vladi Đajiću na pozivu i poručila da uvijek rado dolazi u Republiku Srpsku.

“S obzirom na to da Novi Sad i Banjaluku vrlo često porede kao slične gradove, ovdje se osjećam kao domaćin, a ne gost. U redovnom sam kontaktu sa brojnim čitateljkama iz Banjaluke.”

Predsjednik GrO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić je rekao da mu je velika čast što smo ugostili jednu od najčitanijih književnica naših prostora te da se nada da će ovo biti samo jedno u nizu gostovanja.

“Drago nam je što smo u mogućnosti da za naše Banjalučane organizujemo predstave, književne večeri, edukativna predavanja. Veliki odziv nam govori da smo na pravom putu i sigurno je da ćemo tako i nastaviti.”

Jelena Bačić Alimpić je do sada objavila dvanaest romana, a iz godine u godinu njene knjige su najčitanije u mreži biblioteka širom Srbije.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *