Gradonačelnik Dervente u posjeti RVI i porodicama poginulih boraca u Banji Kulaši kod Prnjavora (VIDEO)

September 9, 2022, 1:45 pm

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić posjetio je ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca koji borave u Banji Kulaši kod Prnjavora.

Cilj je da se ove kategorije ne osjećaju zaboravljenim i da znaju da rukovodstvo Dervente, ali i Vlada Srpske misle na njih.

Na desetodnevnom banjskom liječenju i rehabilitaciji u Banji Kulaši kod Prnjavora boravi 16 korisnika iz Dervente, ratni vojni invalidi, članovi porodica poginulih boraca, a od ove godine i zarobljenici.

Radmila Kovačević iz Dervente izgubila je muža 1995. godine kod Sanskog Mosta, zahvalna na ovom gestu, kaže boravak u banji mnogo joj znači.

“Za mene ovaj boravak znači mnogo, pošto imam narušeno zdravlje, mnogo bih se zahvalila našem gradonačelniku, boračkoj organizaciji i svima koji su nam obezbijedili da možemo da odemo. Nadam se da će i dalje biti prilike da ponovo odemo”, rekla je Radmila i dodala da najveći problem kod ovih populacija jeste nezaposlenje djece poginulih boraca.

“Imam stariju kćerku u Banja Luci nije zaposlena, mlađa kćerka je počela skoro da radi u vrtiću, obe su studirale i imaju završen fakultet”, dodala je Radmila Kovačević koja je prezadovoljna uslugom u Banji u Kulašima, za cjelokupan tretman ima samo riječi hvale.

Nedo Marković iz Mišinaca takođe boravi na banjskoj rehabilitaciji u Kulašima, ističe veliku zahvalnost rukovodstvu Dervente. Kaže da je ovo jedna velika usluga jer sami ne bi mogli uštediti oko 1.000 maraka, koliko bi im bilo potrebno za desetodnevnu rehabilitaciju.

“Ja sam koristio kade, masaže, vježbe za disanje, pošto sam ja civilna žrtva rata i imao sam infarkt tako da nisam mogao da koristim bazene, zbog sastava vode, ljekar mi nije preporučila, ali svim što sam koristio sam jako zadovoljan, moram dodati da je i hrana izvrsna”, rekao je Marković.

Korisnike banjske rehabilitacije posjetio je gradonačelnik Dervente Milorad Simić, ističući da je ovo jedna tradicija i da je zadovljstvo posjetiti svoje sugrađane.

“Kao i svake godine mi smo slali određenu grupu koliko smo bili u prilici finansijski to iznijeti. Sad je to neki veći broj iz budžeta smo izdvojili malo značajnija sredstva. Što se tiče moje posjete – došao sam da ih pozdravim i da vidim kako su, vidim da su prezadovoljni pogotovo dobrom uslugom, kompletnom, i medicinskom i ovom drugom i kad je u pitanju kuhinja. Drago mi je, nisam ni sumnjao jer Banja Kulaši postaje zaista ozbiljna destinacija”, ističe gradonačelnik Dervenzte Milorad Simić.

Simić dodaje da je obaveza rukovodstva grada da iz godine u godinu povećavaju sredstva kako bi što veći broj ljudi iz ovih kategorija imali priliku da desetak dana odu na banjsko liječenje.

U planu je da na banjsku rehabilitaciju do kraja godine ode još 20 članova ovih kategorija u Banju Dvorovi kod Bijeljine.

Zajedno sa Simićem, ove kategorije posjetio je i predsjednik Boračke organizacije Čedo Vujičić i šef Odsjeka boračko-invalidske zaštite Staniša Mikerević.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *