Gradonačelnik Beograda danas u posjeti opštini Sokolac

July 17, 2022, 9:08 am

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić danas boravi u opštini Sokolac, što je njegova prva zvanična posjeta od kada je stupio na tu dužnost.

Predviđeno je da se Šapić sastane sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom, koji će ga upoznati o infrastrukturnim projektima od značaja za kulturni, sportski i društveni život Sokoca i romanijske regije, te o formiranju slobodne poslovne zone, najavljeno je iz kabineta načelnika sokolačke opštine.

Iz Opštinske uprave Sokolac su naveli da će Šapić posjetiti Vojničko spomen-groblje “Mali Zejtinlik” i manastir Svetog velikomučenika Georgija – Sokolica na Ravnoj Romaniji.

Šapić je rekao ranije da je cilj zvanične posjete Republici Srpskoj odavanje pošte srpskim borcima i civilima koji su život dali za slobodu i mir na ovim prostorima.

On je naveo da posjeta srpskoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj predstavlja i nastavak saradnje u brojnim oblastima između matice Srbije, i Republike Srpske, težnje ka miru i stabilnosti u regionu i očuvanje nacionalnog identiteta svih Srba.

(RTRS – Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *