Građani u šoku: Maloljetnica u Prijedoru silovana, u Prnjavoru zlostavljana

August 15, 2014, 6:28 pm

Iz Okružnog tužilaštva su naveli da se ovo djelo počinjeno 13. avgusta ove godine. Kako saznajemo M.A. je u krvnom srodstvu sa žrtvom.

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka  stavio je prijedlog za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Takođe, Prijedorčanin D.M (42) osumnjičen je da je šest godina silovao svoju sada 17-godišnju kćerku, zbog čega je banjalučko Okružno tužilaštvo zatražilo od nadležnog suda da mu se odredi pritvor.

Osumnjičeni je djevojčicu, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, silovao od 2008.  do 2014. godine, što pokazuje da je njegova kćerka imala svega 11 godina kada je s njom prvi put stupio u seksualni odnos.

Krivični zakon RS je za krivično djelo polnog nasilja nad djetetom, osnovni oblik u stavu jedan, predvidio raspon kazni od jedne do 10 godina zatvora.

Za svake druge kvalifikovane oblike ovog krivičnog djela propisana je kazna od najmanje tri do najmanje 10 godina zatvora, pa i kazne dugotrajnog zatvora. N.NOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *