TV K3

android aplikacija

instaliraj

Galić: Migranti će uskoro vršiti pritisak na istočnoj granici

Galić: Migranti će uskoro vršiti pritisak na istočnoj granici

Granična policija BiH ima informacije da se na području Grčke nalazi oko 100.000 migranata koji čekaju da preko BiH krenu prema Hrvatskoj, a i desetak hiljada njih u Srbiji treba očekivati da će vrlo brzo vršiti pritisak na istočnu stranu granice, izjavio je direktor ove policijske agencije Zoran Galić.

– To je globalni problem koji će trajati – rekao je Galić.

On je napomenuo da BiH nije opterećena migrantima sa ratnog područja, već da je riječ o izbjeglicama od kojih mnoge dolaze iz zemalja koje su mnogo jače u ekonomskom smislu od BiH.

– Mi se već suočavamo sa određenim pritiskom na granici, i to najviše na području Zvornika. Formirali smo poseban tim za pomoć jedinicama na području Zvornika, ali i na području Bijeljine – rekao je Galić za Avaz.

On je istakao da je Granična policija deficitarna u ljudskim resursima, ali i kada je riječ o zakonskim rješenjima, te da su brojna opterećenja zadesila ovu policiju koja treba da odgovori na migrantsku krizu.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić rekao je juče da u ovom trenutku skoro 100.000 ljudi čeka u Grčkoj da preko BiH krene ka Hrvatskoj.

Srpska.info http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.