TV K3

android aplikacija

instaliraj

Još jedna žena optužila Polanskog za silovanje

Još jedna žena optužila Polanskog za silovanje

Jedna Francuskinja u petak je optužila Romana Polanskog da ju je silovao 1975. u Švajcarskoj kada je imala 18 godina, objavio je list Parizijen nekoliko dana prije početka prikazivanja novog filma reditelja koji je u Sjedinjenim Državama optužen za silovanje maloljetnice.

Valentin Monije, čije optužbe su uslijedile nakon optužbi drugih žena proteklih godina, navodi da nije podnijela tužbu, ali je odlučila da javno optuži Polanskoga zbog prikazivanja filma “Optužujem” o nepoštovanju pravde i aferi Drajfus.

– Nisam s njim bila u vezi, ni ličnoj ni profesionalnoj, površno sam ga poznavala – ispričala je za list ta fotografkinja, koja je bila manekenka u Njujorku i glumila u nekoliko filmova tokom 1980-ih godina, poput “Tri muškarca i kolijevka”. Ona tvrdi da se radilo o izrazito nasilnom napadu.

 

Rediteljev advokat Erv Temim je rekao za Parizijen da Roman Polanski odlučno odbacuje optužbu za silovanje i ističe da navodni događaji od prije 45 godina nikada nisu prijavljeni pravosudnim tijelima.

 

Polanski je priznao krivicu zbog polnog odnosa sa maloljetnicom 1977. i bio osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je saznao da sudija namjerava da mu odredi višegodišnju zakonsku kaznu, pobjegao je iz Sjedinjenih Država u Francusku.

Od tada se pojavilo više optužbi. Tokom filmskog festivala u Kanu 2010. britanska glumica Šarlot Luis ga je optužila za seksualno zlostavljanje kada je imala 16 godina 1983. Druga žena ga je optužila u avgustu 2017. za isti prestup 1973. kada je imala 16 godina. U septembru 2017. Renate Langer, bivša glumica optužila ga je za silovanje 1972. u Gštadu kada je imala 15 godina.

Rediteljev advokat tvrdi da su optužbe te tri žene neutemeljene.

(Tanjg – Foto: Arhiva)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.