Film “Neka nova divljina” na 17. Beldocsu (VIDEO)

May 15, 2024, 6:43 am

Dokumentarni film “Neka nova divljina” jedno je od ostvarenja koje će biti prikazano na predstojećem Beldocs festivalu u Beogradu.

Neka nova divljina donosi priču o jednoj neobičnoj porodici koja je odlučila da život gradi u norveškoj divljini, izolovana od civilizacije i u dodiru sa prirodom.

Oni su Nik iz Britanije i Marija iz Norveške, članovi bilingvalne porodice koja je odbacila društvene norme i buku velikog grada zamijenila za zelenilo i tišinu prirode.

Njihova želja bila je da žive u skladu sa prirodom i da svojoj djeci pruže bezbrižno djetinjstvo i jednu drugačiju vrstu školovanja, nimalo nalik onoj tradicionalnoj.

Rediteljka SIlje Evensmo Jakobsen je još 2014. godine započela snimanje ovog filma kako bi prikazala sve izazove sa kojima se ova porodica susreće.

A potom se desila 2019. godina, kada je Marija preminula od raka i ostavila Nika da se brine o četvoro djece, prenosi “Danas”.

Tada kreće trenutak velikih dilema i razmišljanje o tome da li on kao samohrani roditelj može da se izbori ne samo sa divljinom, nego i sa djecom.

(Nezavisne – Foto: Youtube / Printscreen)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *