TV K3

android aplikacija

instaliraj

Film “Ljubav u kasabi” osvojio prvo mjesto na Viva film festivalu

Film “Ljubav u kasabi” osvojio prvo mjesto na Viva film festivalu
Učenici Srednje škole “Ivo Andrić” iz Višegrada osvojili su prvo mjesto za film “Ljubav u kasabi” na internacionalnom Viva film festivalu, koji je održan u Sarajevu.

Učesnici ovog festivala su, koristeći kreativne zamisli i filmsku opremu, istoimenu pripovjetku Ive Andrića pretočili u ozbiljan igrani film.

Režiser Ana Baranac rekla je da su ideju za film dobili spontano.

– Tražili smo način da se najbolje predstavimo. Ta zabranjena ljubav u kasabi i Rifkina tragična sudbina bila je najzanimljivije za nas – istakla je Baranac.

Direktor fotografije Miroslav Tanasković rekao je da su polaznici “Viva škole filma” u Višegradu učili o snimanju filma.

– Ovo je moje prvo isksutvo, bavim se snimanjem televizijskih priloga i kratkih filmova, a ovo je moj prvi festival. Upoznao sam mnogo poznavalaca filmova iz cijelog svijeta – istakao je Tanasković.

On je naveo da su snimali kadrove na različitim lokacijama u Višegradu, kod Mosta Mehmed-paše Sokolovića, u Andrićgradu i kod spomenika Ivi Andriću.

Glavna glumica u filmu Nastasija Puhalo rekla je da je “Ljubav u kasabi” tužna priča o zabranjenoj ljubavi zbog različitih religija.

– Trudila sam se da na najbolji način iznesem svoju ulogu. Mislim da smo zaslužili prvu nagradu – istakla je Puhalo.

Za osvojeno prvo mjesto na “Viva film festivalu” učenici su dobili kameru, a u narednom periodu planiraju osnovati filmsku sekciju.

U zvaničnoj selekciji 5. Viva film festivala” koji je održan od 18. do 22. septembra, u kategorijama turizam, ekologija i religija prikazana su 94 filma, a u zvaničnoj selekciji 17 omladinskih filmova.

Filmovi su bili rezultat rada Viva škole filma, koja je radila u 16 gradova BiH.

(SRNA)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.