TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Fejsbuk” uklonio milion i po snimaka napada

“Fejsbuk” uklonio milion i po snimaka napada

Američki tehnološki gigant “Fejsbuk” saopštio je danas da su u prva 24 časa nakon napada na džamije na Novi Zeland sa ove društvene mreže uklonili milion i po video-snimaka.
– U prva 24 časa nakon napada uklonili smo milion i po video snimaka na globalnom nivou. Od ovog broja 1,2 miliona je blokirano tokom postavljanja na našu stranicu – ističe se u saopštenju.

Iz “Fejsbuka” navode da su uklonili sve uređene verzije video snimka na kojima nije bilo užasnih scena iz poštovanja prema ljudima ugroženim u napadima.
Broj poginulih u napadima na dvije džamije u novozelandskom gradu Krajstčerču povećan je na 50, nakon ošto je policija pronašla još jedno tijelo.

Napadač je 17 minuta uživo emitovao snimke napada putem “Fejsbuka” koristeći aplikaciju napravljenu za sportske entuzijaste, a kopije su putem društvenih mreža bile dijeljene nekoliko sati nakon napada.

Premijer Novog Zelanda Džasinda Ardern izjavila je da želi da sa rukovodstvom “Fejsbuka” razgovara o emitovanju događaja uživo putem interneta.

(Srna)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.