Evropska noć pozorišta

November 20, 2022, 2:35 pm

Sinoć 19. novembra 2022. godine u Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta svečano je održana “Evropska noć pozorišta”, koja se u Evropi obilježava duže od deceniju. Banjalučko studentsko pozorište se odmah priključilo ovoj evropskoj manifestaciji koja se tradicionalno održava svake treće subote u novembru mjesecu.

Svečanosti su prisustovale, kao i uvijek kada je Studentskog pozorište u pitanju sve generacije, od sredljoškolaca, studenata do penzionera, a podršku su dali i najstariji članovi Studentskog pozorišta.

Jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima, pozorište stavlja na glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja pozorišnih radnika i publike. Sinoćnji događaj je u Studentskom pozorištu bio i noć otvorenih vrata kada je publika mogla da uđe u prostorije i vidi iz druge vizure, upozna se sa scenskim prostorom, glumačkom garderobom, tonskim i svjetlo kabinom, šminkernicom, fundusom kostima i rekvizitom.

U finalnom dijelu programa saopštene su godišnje nagrade Studentskog pozorišta koje se odvojeno dodjeljuju amaterima i profesionalcima za rezultate u oblastima: gluma, režija, scenografija, kostimografija, koreografija i muzika, kao i za ukupan doprinos protekloj sezoni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *