Evo kako da niko ne zna da ste pogledali nečiji status na WhatsAppu

November 20, 2023, 8:26 am

Postoje potvrđene metode, koje pomažu da ostanete anonimni na platformi.

Ako želite da sakrijete vašu aktivnost na WhatsAppu, dobro je da znate da postoje zaobilazna rešenja.

Pomoću ovih saveta možete da sakrijete da ste prisutni kada gledate WhatsApp statuse.

Omogućite način rada u avionu pre provere statusa

Brz način provere statusa na WhatsAppu, a da to niko ne zna, jeste da omogućite način rada u avionu na vašem uređaju. Na raspolaganju vam je ručna deaktivacija Wi-Fi-ja ili mobilne veze podataka, ali način rada u avionu dizajniran je da onemogući sve bežične i mobilne signale s telefona.

Čak i ako nemate internet konekciju, i dalje možete da proverite status jer ga vaš telefon privremeno skladišti kao podatke u predmemoriji. Otvorite tab “Updates” na WhatsAppu i dodirnite status koji želite da proverite.

Onemogućite funkciju potvrde čitanja

WhatsAppova funkcija “Read Receipts” uglavnom utiče na poslate ili primljene poruke. Kada je funkcija onemogućena, WhatsApp neće prikazati dve plave kvačice ispod poruka koje ste pročitali.

Ista stvar važi i za WhatsApp statuse. Ako onemogućite potvrde čitanja, WhatsApp ih neće obavestiti o tome da gledate njihov status. Potvrde o čitanju su podrazumevano omogućene, što znači da morate da ih isključite.

Pokrenite WhatsApp i kliknite na ikonu s tri tačke u gornjem desnom uglu. Tu odaberite Settings, idite na Privacy i tu isključite prekidač pored Read Receipts opcije.

Koristite aplikacije treće strane

Još jedna metoda za proveravanje nečijeg WhatsApp statusa bez njihovog znanja je korišćenje aplikacije treće strane.

Imajte na umu da su aplikacije trećih strana protiv WhatsAppovih uslova pružanja usluge i njihovo korišćenje dolazi s rizikom blokiranja vašeg naloga ili otkrivanja vaših ličnih podataka i informacija za prijavu.

Statusi na WhatsAppu

Slično drugim platformama društvenih mreža, sadržaj objavljen kao status na WhatsAppu biće dostupan 24 sata.

Ako, s druge strane, ne želite da itko proverava vaš status na WhatsAppu, možete izbrisati njihov broj iz svojih kontakata ili ih blokirati, piše Makeuseof a prenosi Poslovni.hr.

Izvor: B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *