TV K3

android aplikacija

instaliraj

Erdoan: Autoput će još više zbližiti Srbiju i BiH

Erdoan: Autoput će još više zbližiti Srbiju i BiH

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas u Beogradu da su putevi sinonim za civilizaciju i život i da će autoput koji treba da spoji Beograd i Sarajevo još više zbližiti Srbiju i BiH, te spriječiti odliv stanovištva u budućnosti.

Erdoan je, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima Predsjedništva BiH, rekao da će autoput Beograd-Sarajevo učiniti region mjestom koje privlači ljude i čini ga dostupnim.

“To znači da ljudi više neće morati da odlaze iz svoje domovine”, istakao je turski predsjednik.

Zahvalivši Vučiću što je bio domaćin današnjeg sastanka trilaterale Srbija-BiH-Turska, Erdoan je ocijenio da je sastanak trilaterale, kao i jučerašnji bilateralni sastanak sa predsjednikom Srbije, za koji je rekao da je bio fokusiran na odnose ove dvije zemlje, bio izuzetno plodonosan.

“Poenta današnjeg sastanka je to što se razmišlja o cijelom regionu”, istakao je Erdoan.

On je dodao da problemi u vezi sa formiranjem Savjeta ministara u BiH nakon 12 mjeseci moraju biti riješeni jer bez toga nema efikasnog nastavljanja posla.

Erdoan je najavio da će iduće godine u maju sastanak trilaterale biti održan u Turskoj, a da će prethodno jedan sastanak biti održan u BiH.

“Dragi prijatelju Vučiću, želio bih još jednom da uputim zahvalnost što ste bili domaćin samita. Radujem se predstojećim samitima”, istakao je predsjednik Turske.

Vučić, Erdoan i članovi Predsjedništva BiH u 16.00 časova će prisustvovati ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo u Sremskoj Rači.

SRNA
FOTO: TANJUG

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.