Egić razgovarao sa predstavnicima nevladinih organizacija od javnog interesa

May 24, 2023, 10:38 am

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić razgovarao je, danas u Banjoj Luci, sa predstavnicima pet nevladinih organizacija od javnog interesa proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata o mogućnostima poboljšanja materijalnog položaja boračke populacije.

– Na sastanku je zaključeno da se,  u što kraćem roku,  reaktivira radna grupa koja će se baviti analizom stanja u oblasti boračko-invalidske zaštite i predlagati mjere za unapređenje ove oblasti.Usaglašeno je da navedena radna grupa treba da bude interresornog karaktera i da je, u proširenom sastavu, čine predstavnici svih udruženja od javnog značaja koji zastupaju interese boračke populacije i tri ministarstva u Vladi Republike Srpske i to Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva finansija – navedeno je u saopštenju za javnosti Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Repuvlike Srpske.

Podsjećaju da je krajem 2020. godine, po nalogu premijera,  imenovana radna grupa sa zadatkom da izvrši analizu stanja u oblasti boračko-invalidske zaštite, koju su činili predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i predstavnici sedam organizacija/udruženja od javnog interesa  proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata  Republike Srpske.

-Radna grupa je izradila dokumet  „Analiza stanja u oblasti boračko-invalidske zaštite“ sa zaključnim razmatranjima o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite, te predložila 20 usaglašenih mjera za poboljšanje tog stanja. Ovaj dokument je objavljen  na Web stranici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite. Razgovarano je i o načinima da se omasove skupovi koji se organizuju radi obilježavanja istorijskih događaja od republičkog značaja i mogućnostima da se obezbijedi intezivnija medijska prezentacija istih. Tokom sastanka, posebno su istaknuti i vrednovani, zajednička opredjeljenost i jedinstvo u  zaštiti prava i interesa Republike Srpske – navode u Ministarstvu.

Današnjem sastanku sa ministrom Egićem su prisustvovali predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Dragan Vrhovac, predsjednik Organizacije amputiraca „Udas“ Željko Volaš, predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin, predsjednik Skupštine Udruženja veterana Republike Srpske Duško Vukotić i generalni sekretar Aleksandar Nedić i predsjednik Saveza logoraša Anđelko Nosović.

(TV K3 – Foto: Ustupljena fotografija/Vlada RS)

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *