TV K3

android aplikacija

instaliraj

EFT Grupa: Kvalitet vazduha u skladu sa propisima

EFT Grupa: Kvalitet vazduha u skladu sa propisima

Kompanija EFT-Rudnik i termoelektrana “Stanari” vrši kontinuirani sistem mjerenja nivoa emisija čestica u vazduhu na području Stanara i od početka rada nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti, saopšteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se ističe da ovlaštene i akreditovane institucije vrše monitoring kvaliteta vazduha i da svi dosadašnji rezultati mjerenja pokazuju da je u potpunosti u skladu sa propisima Republike Srpske, BiH i Evropske unije.

“EFT-Rudnik i termoelektrana `Stanari` u zaštiti životne sredine u potpunosti izvršava sve obaveze definisane važećim propisima i ekološkim dozvolama izdatim od nadležnih tijela u Republici Srpskoj”, navode iz ove kompanije povodom objavljivanja teksta “Alarmantne vrijednosti čestica prašine u Stanarima” Centra za životnu sredinu Banjaluka.

U saopštenju se ističe da je ova kompanija otvorena za saradnju sa svim zainteresovanim stranama kada je riječ o zaštiti životne sredine, te napominje da su neovlaštena i netačna mjerenja zlonamjerna.

“Neovlaštena i netačna mjerenja na nepoznatom i vjerovatno neodgovarajućem mjestu, sa potpuno nestručnim i nekompetentnim tumačenjima rezultata, u saradnji sa anonimnim građaninom opštine Stanari, koja je zahvaljujući radu Rudnika i termoelektrane `Stanari` svrstana u red najrazvijenijih u Srpskoj i sa najvećim prosjekom plata, smatramo zlonamjernim s ciljem uznemiravanja javnosti i pokušaja narušavanja stečenog ugleda naše kompanije”, navodi se u saopštenju.

Iz ove kompanije poručili su da će razmotriti sve pravne aspekte zaštite.

Centar za životnu sredinu Banjaluke ranije je objavio na svom sajtu rezultate nezavisnog mjerenja kvaliteta vazduha u Stanarima od jula, a koji pokazuju alarmantne satne vrijednosti štetnih čestica prašine u vazduhu koji dolaze iz neposredne blizine rudnika i termoelektrane.

Riječ je o izvještaju koji je napravljen u partnerstvu sa organizacijom “CEE Benkvoč”.

Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.