Džumejra, raj na zemlji – peščana parcela u Dubaiju prodata za 34 miliona dolara

May 29, 2023, 7:32 am

Prema istraživanjima tržišta, Dubaji je čevrti grad sveta po prometu nekretnina. Ubraja se u destinaciju “broj jedan” u svetu, koja je najbolja za investicije u nekretnine zbog atraktivnog načina života i poslovnog okruženja.

Na ostrvu zaliva Džumejra u Dubaiju, za 34 miliona dolara prodata je peščana parcela. Prostire se na 24.500 kvadratnih metara, a parcelu je prodao britanski preduzetnik.

Inače, prodata parcela jedna je od 128 koje su se našle u ponudi nekretnina na ovom veštačkom ostrvu. Ostrvo ima oblik morskog konjića, a na njemu se nalazi najluksuzniji hotel na svetu italijanskog brenda „Bulgari“. Na ostrvu nalaze i marine za jahte najbogatijih.

Tokom 2022. godine prodato je nekoliko parcela ljudima koji na ostrvu žele da izgrade privatne vile.

Ostrvo Džumejra je popularna destinacija u ovom delu sveta, na kojem se cenama nekretnina u poslednjih nekoliko godina trostruko uvećala vrednost.

„Ostrvo zaliva Džumejra postalo je lokacija broj jedan na tržištu nekretnina i dostupno je samo najbogatim ljudima. Na ostrvu i njegovim plažama vlasnik može da izgradi svoj dom iz snova“, istakao je šef agencije za nekretnine Andrej Kumings.

RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *