TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dva srpska dječaka monstruozno su ubijena u Goraždevcu. Ni poslije 16 godina niko nije odgovarao (VIDEO)

Dva srpska dječaka monstruozno su ubijena u Goraždevcu. Ni poslije 16 godina niko nije odgovarao (VIDEO)

Danas se navršava 16 godina od zločina u Goraždevcu kada su nevina srpska deca, dok su se kupala u reci Bistrici, mučki ubijena i teško ranjena, a da za napad na njih niko nikada nije odogovarao.

Tada su ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni Ðorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Napadači na srpsku decu 2003. godine koja su se kupala na reci samo 500 metara od centra sela, uprkos obećanjima nikada nisu otkriveni.

Ovo je jedan od četiri najveća zločina počinjena nad Srbima od dolaska međunarodne misije na Kosovo. U otkrivanju napadača nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je tada ponudio UNMIK.

Manastir Visoki Dečani, Goraždevac, akija

Roditelji ubijene dece razočarani su što počinioci tog zločina još nisu izvedeni pred lice pravde, iako su, kako tvrde, zločinci poznati. Godine prolaze, a njima i parastosi, a odgovora još nema.

Za zločin još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostatka dokaza zatvorio istragu, koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a. Kosovska policija saslušala je u vezi sa ovim slučajem 75 lica, među kojima su bila i ranjena deca. Pretresla je 100 kuća.

Predsednik Kosova Hašim Tači je 2016. godine po prvi put položio cveće na spomenik ubijenim dečacima, obećavši da će raditi na tome da se svaki zločin rasvetli i kazni, ali i da se utvrdi sudbina nestalih.

U najteže zločine nad Srbima spadaju i ubistvo 14 žetelaca u Starom Grackom, ubistvo tročlane porodice Stolić kod Obilića kao i postvljanje eksploziva pod autobus Niš ekspresa kod Podujeva kada je poginulo 12 putnika koji su išli na zadušnice.

Izvor: Telegraf 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.