TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dragana Ibraić, žrtva proteklog rata i majka dva maloljetna sina, očekuje našu pomoć

Ratne 1992. godine,na Ilidži, u stan porodice Regoje uletjela je granata i na licu mjesta usmrtila majku, a petogodišnju Draganu teško ranila.

Dragana Ibraić, žrtva proteklog rata i majka dva maloljetna sina, očekuje našu pomoć

Dragana Regoje, danas udato Ibraić, tog dana je sa svojih 5 godina osjetila sve strahote rata – gubitak majke i teško ranjavanje.Koljeno je bilo smrskano, mišići pokidani.

Ljekari u bolnici “Žica” nisu bili optimisti, ali Dragana je prebrodila sve probleme i nakon 15 teških operacija, uz 10 cm kraću nogu i ortopedsku cipelu, nastavila koliko – toliko normalno živjeti. Udala se i u sretnom braku, uprkos problemima, rodila dva sina. Vremenom je, zbog oboljele noge, uz stalno opterećenje, kičma počela obolijevati i jedini način da sačuva njeno zdravlje bila je natkoljenična amputacija. Amputacija je obavljena u Banjaluci 28.12.2015. Ova mlada i hrabra majka dolazi iz porodice u kojoj niko nije zaposlen i nije u mogućnosti da skupi 20 000 KM koliko je potrebno za nabavku proteze, koja bi joj omogućila da nastavi normalno živjeti i odgajati svoje sinove.

Mole se svi dobri i humani ljudi da svojim donacijama pomognu Dragani da,nakon 16 operacija i stotine pregleda, nastavi normalno da živi.

Broj Draganinog žiro računa je 5520041656080479 sa naznakom “za pomoć Dragani Ibraić”.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.