Dragan Stojković Piksi poslao poruku svima pred Evropsko prvenstvo

June 11, 2024, 11:04 am

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi opširno je pričao na razne teme pred predstojeće Evropsko prvenstvo.

Orlovi u utorak popodne kreću za Njemačku na Evropsko prvenstvo, gdje ih čekaju mečevi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Piksi je pred put poručio da već sada zna startnu postavu za premijeru protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu.

– Sve teče po planu, ovaj dio priprema je protekao u najboljem redu. Uradili smo ono sto smo mislili, odigrali utakmice bez povreda i niko se ne žali. To me zadovoljava – počeo je Piksi, a prenosi Sportal.

Upitan je za lošiji ambijent oko selekcije Engleske poslije poraza od Islanda, kao i slabiju partiju protiv BiH, odnosno da li je to maska.

– Mislite da se neko bavi varanjem? To samo pokazuje da može da se odigra protiv svake ekipe, stvari se tako namjeste. Ljudi komentarišu ovako ili onako. Ne obazirem se previše na protivnika u smislu igre. Napravili smo analizu, pogledali Sloveniju, Dansku i Englesku, da imamo kristalnu sliku… – kazao je Stojković.

Priznaje, nije prijatno da se izgubi, istakavši svoj primjer.

– Nikome nije prijatno da izgubi, nijedan trener ne voli. Kao što ni meni nije bilo drago poslije Beča, ali to nas ne remeti jer najbitnije tek dolazi. Nema nikakvog varanja, niti nečeg sto bi bilo slično tome – jasan je on.

Postavu za prvi meč na EURO već sada zna.

Stavio je tačku na priče o formacijskim opcijama, pa ćemo i dalje gledati Orlove sa trojicom štopera.

– Za vas je to famozna tema, za mene nije. Fudbal je odlična tema za razgovore, postoje različita mišljenja, fudbal je globalna igra i svi je komentarišu. Kao selektor pokušavam da izvučem maksimum, timski i individualno. Na meni je odgovornost, da izvučem iz ekipe talenat koji posjeduje, a ne da diskutujemo o sistemu. Ako znate dobitni slobodno mi recite, pa da vidimo… Sistem je samo početna faza igre, ništa drugo, samo igrači da shvate principe igre – izjavio je Dragan Stojković Piksi.

Srbija je najviša reprezentacija na EURO, što bi mogla da bude dobra prednost.

– I te kako je važan segment. Prekid igre je važan faktor, mnogo puta se pokazalo. Drago mi je što možemo u “boks” eri da se branimo, ali napadnemo i budemo opasni. Radimo na tome – istakao je selektor i otkrio je recept za rezultat:

“Timska igra i duh mora da nas nosi. Nema niti vremena, niti mjesta individualnom prozivanju. Od prvog dana se baziram na to, igrači znaju i nema egzibicionizma. Srbiju predstavljaju na pravi način, posvećenost nas dovodi da se radujemo uspjehu, a meč u Stokholmu je pokazao baš to. Trudio sam se maksimalno da se nađe 26 igrača. Zahvaljujući tom bonusu su još dodatna trojica.”

Za kraj, imao je poruku za cijelu Srbiju.

– Neka nas bodre, da vjeruju u nas, nećemo ih razočarati, iako nema euforije kao prije dvije godine. To je dobro za nas, da ne razmišljamo o osjećanjima. Ipak, znam da su očekivanja velika, to je strast, patriotizam. Uradićemo sve da napravimo rezultat i obradujemo naciju. Znam da temperatura raste i da će svi gledati – zaključio je selektor.

(Srpskainfo – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *