Dragan Mektić čitao SMS poruke Ružice Jukić

March 9, 2017, 12:25 pm

”Evo žene, koja je na poziciji visokoj i 10 minuta u onoj emisiji mlatila mojom diplomom. Moram zbog nje da objasnim. Slala mi je poruke, da voli Srbe, da ih spašava. Sad ću vam pročitati jednu poruku”, ispričao je Mektić, a potom dobar dio press konferencije posvetio čitanju tih poruka, nakon čega je i pokazao svoju diplomu koja je navodno sporna.

”Imam rodicu u Brodskoj, Brodu, Novom Sadu, Beogradu. Svi predsjednici sudova Srbi, znaju da su pod mojom zaštitom”, pročitao je ministar bezbjednosti BiH.

”Kakvi smo mi to Srbi da nas moraju štititi?”, zapitao se ministar obraćajući se novinarima i dodao:

”Ja iza takvih Srba ne stojim. Ona se hvali da je branila one koji su trebali biti suspendovani. Ja nisam. Ne daj mi Bože da sam pod njenom zaštitom”, rekao je Mektić, a potom pročitao još jednu poruku.

”Dragane, ono što sam iznijela o tebi, pa je rekla diploma, Srebrenica, paljenje džamija – ja našla na internetu. Mislim da bi dobro bilo da tražiš istragu da skineš hipoteku sa sebe”, pročitao je on.

Mektić potvrdio da je FBI istraživao poslovanje “Pavlović banke”

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH potvrdio je na današnjoj press konferenciji da su američki finansijski stručnjaci FBI izvršili kontrolu poslovanja “Pavlović banke”.

Ranije je advokat Slobodana Pavlovića, vlasnika “Pavlović banke”, Miodrag Stojanović izjavio je da su agenti FBI u Čikagu uzeli izjavu od Pavlovićeve supruge Mire u vezi sa poslovanjem banke na čijem se čelu nalazi njen muž.

Mektić je u oktobru prošle godine izjavio da su stručnjaci iz FBI i tužilaštva SAD navodno spremni da dođu u Sarajevo kako bi, prema njegovim tadašnjim rečima, pomogli u prikupljanju dokaza o kriminalu i korupciji domaćih političara. Međutim kako je rekao danas, istražitelji FBI nisu dolazili u Sarajevo nego je istraga obavljena u SAD.

Vlasnika “Pavlović banke” Slobodana Pavlovića, bivšeg direktora banke Peru Lazića i referenta za obradu kredita Ljiljanu Garić SIPA je po nalogu Tužilaštva BiH uhapsila 11. februara prošle godine.

Nedugo nakon hapšenja Pavlović je pušten da se brani sa slobode, ali uz izrečenu mjeru zabrane napuštanja BiH.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *