TV K3

android aplikacija

instaliraj

Donacija Mlijekoprodukta Instututu za javno zdravstvo Republike Srpske

Donacija Mlijekoprodukta Instututu za javno zdravstvo Republike Srpske

Mlijekoprodukt, lider mliječne idustrije u Bosni i Hercegovini, i jedna od društveno najodgovornijih kompanija u zemlji donirala je sredstva za nabavku respiratora za liječenje pacijenata sa najtežim oblicima virusa „Covid 19“.

Donacija iznosi 70.000 konvertibilnih maraka što je iznos dovoljan za kupovinu najmodernijeg respiratora za liječenje oboljelih, a značajan dio sredstava prikupili su zaposleni te mljekare, preko Fonda solidarnosti radnika Mlijekoprodukta.

Ovo nije jedina donacija u ovim kriznim vremenima, jer je mljekara obezbijedila i neophodnu robnu pomoć brojnim ustanovama na teritoriji države, od čega i medicinskim ustanovama.

„Kao društveno odgovorna kompanija, oduvijek smo tu da pomognemo našim građanima i institucijama, posebno u ovom teškom trenutku. Imajući u vidu značaj respiratora za ozdravljenje oboljelih od Korona virusa jednoglasno smo se dogovorili i prikupili sredstva za nabavku istog. Naša obaveza i politika poslovanja kompanije je pomoć najugroženijim, stoga ćemo i pored ove donacije u vidu medicinske opreme nastaviti da doniramo proizvode svima kojima je pomoć najpotrebnija“, izjavili su predstavnici Mlijekoprodukta.

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković zahvalio se Mlijekoproduktu na donaciji i istakao da je svaka pomoć Republici Srpskoj u ovom trenutku dobrodošla, a pogotovo kada je u pitanju oprema poput respiratora koje je danas jako teško pronaći na tržištu. Dodao je da će Republički štab za vanredne situacije Vlade Republike Srpske sagledati kojoj je trenutno bolnici respirator najpotreniji te da će im biti što prije uručen.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.