Doktorice Lazić i Janković ponovo dio tima prnjavorskog Doma zdravlja

September 27, 2022, 10:28 am

Prnjavorski Dom zdravlja bogatiji je za dvije doktorice, Miladinku Janković i Bogdanu Lazić, koje su odnedavno ponovo dio tima ove zdravstvene ustanove.

Zamjenik direktora Doma zdravlja, Dragan Radić, rekao je da će njihovim dolaskom u narednom periodu rad ustanove biti unaprijeđen u svim segmentima.

“Izrazio bih, prije svega, zahvalnost svim ljekarima koji su svo ovo vrijeme predano radili i štitili interese i pacijenata. Važno je istaći da je u timovima 2 i 16, koje će doktorica Bogdana i doktorica Miladinka preuzeti, obuhvaćeno oko 5.000 pacijenata, što će u narednom periodu uveliko doprinijeti stabilizaciji našeg poslovanja, a sa njima u timu možemo razmišljati i o ozbiljnijem investiranju i u opremu, kadar i novu službu hitne pomoći” istakao je Radić.

Direktor prnjavorskog Doma zdravlja, Bojan Subotić, smatra veoma značajnim povratak doktorica Lazić i Janković u ustanovu koju su zajedno podizali u prošlim, teškim vremenima.

“Velika mi je čast da su doktori tog kalibra ponovo dio naše zdravstvene ustanove i to će nam biti dodatni vjetar u leđa i uvjeren da ćemo imati odličnu saradnju. Moram da podsjetim da je dr Lazić i za vrijeme ratnih dejstava uspješno vodila stacionar i zajedno sa ostalim ljekarima prošla sve nedaće vezane za taj period, a kasnije joj se pridružila i dr Janković i u vrijeme kada je trebalo podizati zdravstvo nakon rata i zajedno sa doktorima koji su tada ovdje radili, predano je obavljala svoj poziv. Prošlo je vrijeme kada su doktori odlazili iz naše zdravstvene ustanove, sada smo u situaciji da unapređujemo rad i da još više poboljšamo usluge našim pacijentima, zbog kojih i postojimo” kazao je Subotić.

Subotić je napomenuo da će svi pacijenti biti automatski preregistrovani iz timova koji se gase, dok je pacijentima koji ne žele da pređu u Dom zdravlja, ostavljena mogućnost da se do kraja registacijskog perioda, 31.12. registruju u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Doktorice Bogdana Lazić i Miladinka Janković, počinju sa radom 03. oktobra u prvoj smjeni, u njihovim dosadašnjim ambulantama, na prvom spratu. Pacijeti se za više informacija mogu obratiti lično ili na telefon koji je dostupan na interent stranici Doma zdravlja.

Dom zdravlja Prnjavor trenutno raspolaže sa 16. timova, a od prvog oktobra u toku je registracija i za specijalističke službe, iz oblasti pedijatrije i ginekologije.

Izvor: prnjavorlive.info/Marijan Popadić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.