Dodik: Vukanović je – politički klovn

April 2, 2024, 11:38 am

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, kako tvrdi američka obavještajna zajednica, “politički klovn i korisni idiot”, i da mu je zadatak da  galamom zaustavi sve što je korisno za Srpsku, ali da u Srpskoj ima svu slobodu za svoje performanse.
“Naravno, on ne može da napravi ništa. Nije taj kapacitet, ali i Amerikancima treba korisni idiot”, naveo je Dodik.

On je istakao da Vukanović uživa punu slobodu u Srpskoj, kao i svaki građanin.

“Ima svu slobodu za svoje performanse, kojima nastoji nešto da blokira i da plasira američke laži. Srpska je stabilna i glavni zadatak vlasti je da obezbijedi da se svaka osoba osjeća bezbjedno. Institucije to garantuju svima, pa tako i Vukanoviću”, naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Ako se već upustio u priču da se politički obračunava s nekim ko je za Srpsku nešto napravio, Dodik kaže da bi Vukanović trebalo da podnese da čuje i malo istine u Narodnoj skupštini Republike Srpske ili na bilo kom drugom mjestu.

“U svakom slučaju, njegovo pravo da politički djeluje nikada nije bilo ugroženo ili dovedeno u pitanje, ali njegove namjere i ciljevi su da zgadi sve i za tuđe interese ruši Republiku Srpsku. On je neko ko šuruje sa strancima protiv svoje zemlje, Republike Srpske, samo da bi se dočepao pozicije. I u tom šurovanju neki su, poput Vukanovića, dospjeli, ni manje ni više, do uloge korisnih idiota. Ili, kako to Ameri kažu, korisnih budala”, naveo je Dodik.

Vukanović je objavio da je podnio Okružnom tužilaštva u Trebinju krivičnu prijavu protiv Dodika zbog, kako je naveo, krivičnog djela ugrožavanja bezbjednost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *