TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik: Srpska želi nezavisnost kao i Kosovo

Dodik: Srpska želi nezavisnost kao i Kosovo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u nedjelju da Republika Srpska ima iste ambicije o nezavisnosti kao i Kosovo, te da potpuno podržava službeni Beograd koji insistira na stvaranju zajednice srpskih opština.

“Oni koji guraju priču o nezavisnostii Kosova moraju računati da Republika Srpska to isto želi, bez obzira što neki drugi očekuju da to nije činjenica”, rekao je Dodik u izjavi za  Novinsku agenciju Republike Srpske (SRNA) upitan da prokomentariše izjavu bivšeg ministra spoljnih poslova Kosova Behgjeta Pacollija koji je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio da ima samo jednu mogućnost da prizna nezavisno Kosovo jer je to realnost.

Dodik je dodao kako Republika Srpska i Srbi podržavaju Srbiju i njene vlasti u odnosu prema Kosovu. Dodik je pojasnio kako bilo koje rješenje na Kosovu mora uključiti zajednicu srpskih opština.

“Kosovo nije samo ono što Albanci misle, nego je to i Rezolucija 1244, to su standardi prije statusa kako je to ranije razgovarano, zajednica srpskih opština koja se treba formirati po sporazumu iz Bruxellesa. Sve to treba biti uslov za bilo kakav nastavak razgovora, a ne samo tačke za koje danas Albanci misle da treba riješiti”, rekao je Dodik.

Po njegovim riječima Bosna i Hercegovina zbog stajališta Republike Srpske neće priznati Kosovo.

“Naravno da BiH nije priznala Kosovo, niti ima namjeru da ga prizna, jer Republika Srpska ne želi ovdje dvostruke standarde”, rekao je Dodik.

Utvrdio kako je Bosna i Hercegovina nametnuta Srbima kao država. Pri tome je dodao kako je Republika Srpska potpisala Dajtonski sporazum, upozorivši da su taj sporazum mnogi stranci razvalili.

(Agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.