Dodik: Parlament Srpske će usvojiti izvještaj Međunarodne komisije o Srebrenici (VIDEO)

April 2, 2024, 2:32 pm

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će Narodna skupština na narednoj sjednici usvojiti izvještaj Nezavisne međunarodne komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995 godine, koju je formirala Vlada Srpske.

Dodik je rekao da je to odgovor na ujudurmu i nezakonito postupanje u vezi prijedloga Generalnoj skupštini UN-a o Srebrenici.

– U izvještaju Komisije jasno stoji tvrdnja da nije bilo genocida u Srebrenici i da je utvrđeno da je tamo sa stanovišta Bošnjaka u čitavom periodu rata stradala 3.741 osoba, a da je više od 2.500 Srba. Imajući u vidu da za genocid mora da postoji namjera jednog naroda da biloški i fizički eliminiše drugi narod, a to nije dokazano ni u jednoj presudi i nije moguće dokazati suđenjem pojedincima, ozbiljna je podvala kada oni govore da imaju presude za pojedince koje se pretvaraju u opštu krivicu za Srbe – naveo je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka stranaka vladajuće koalicije na nivou Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *