TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik obećao punu saradnju s NATO-om, ali ne smije to javno da saopšti

Dodik obećao punu saradnju s NATO-om, ali ne smije to javno da saopšti

Iako ni cijelu sedmicu, nakon potpisa na tzv. principe dogovora oko formiranja Savjeta ministara, nema odluke Predsjedništva BiH o mandataru, niti je zakazana sjednica Parlamenta BiH, danas je ipak mnogo jasnije šta je suština tog dogovora – smatra predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Prozvao je lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da je, kako se čini, prihvatio saradnju s NATO savezom, ali ne smije to da saopšti.

“Čini se da je Milorad Dodik prihvatio punu saradnju s NATO-om, a samim tim obećao i slanje prvog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), ali ne smije to da javno saopšti i provede. Moguće je da sada pokušava da uđe u savjet ministara i da odugovlači s provođenjem dogovora s Izetbegovićem i Čovićem što bi bilo suviše naivno”, istakao je Borenović.

Ključno je, ukazuje, da SNSD i sam Dodik, umjesto ispraznih floskula, konačno kažu kada će biti poslan prvi ANP i da javnost u RS-u i BiH bude obaviještena da slanje prvog ANP-a u štab alijanse u Brisel znači potpuna aktivacija Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO.

“Uopšte nije bitno da li je ANP redukovan ili ne, da li ima 120 ili tri stranice, to je ključni korak za aktivaciju plana za članstvo i ozbiljnu saradnju na putu za NATO. Slanjem prvog ANP-a više nema nazad. To znaju Dodik i Izetbegović, znaju i u Washingtonu, a posebno to znaju u Moskvi”, istakao je Borenović.

FENA

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.