Dodik i Đurđević Stamenkovski: Niko neće ukinutu 9. januar, Sretenje neće umanjiti njegov značaj (VIDEO)

June 17, 2024, 5:23 pm

Svesrpski sabor koji je održan u Beogradu a kojem je donesena zajednička deklaracije Srbije i Srpske posebno je u pojedinim krugovima Srpske privukla pažnju zbog isticanja Sretenja kao važnog praznika. I dok pojedinci i dalje vide ovaj dokument koji će ići na štetu 9. januara Vlast Srpske i Srbije i dalje tvrdi kako nema mjesta strahu te da značaj Dana Republike Srpske neće biti umanjen.

Deklaracija Svesrpskog sabora koja je potpisana u Beogradu i dalje kod pojedinaca stvara pitanja ali i srepnje o tome šta će biti sa 9. januarom i da li će njegov značaj koji ima u stvaranju srpske kroz Sretenje biti umanjen. Straha oko toga da je neko ukinuo 9. januar ne treba da postoji istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik. Poručio je i da opozicija, koja je prva oštro reagovala po tom pitanju, samo pokušava da napravi problem od nečega što je veoma jasno.

U međuvremenu Beograd smatra dragocjenim to što su predsjednik i Vlada Srpske donijeli odluku da uvrste u agendu Sretenje kao jedan od praznika koji će u Srpskoj biti obilježavan. Ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski navodi da to ni na koji način ne umanjuje značaj 9. januara koji će se i dalje praznovati.

Podsjećamo, Vlade Srbije i Republike Srpske usvojile su, u okviru Svesrpskog sabora u Beogradu, Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, u kojoj se konstatuje da srpski narod predstavlja jedinstvenu cjelinu. Usvojena deklaracija sadrži 49 zaključaka.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *