Dodik, Cvijanovićeva i Višković u posjeti Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču

September 27, 2022, 2:17 pm

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković obišli su danas u Čajniču radove na sanaciji krova Hrama Uspenja Presvete Bogorodice i obećali da će nedostajuća sredstva za završetak radova uskoro biti na raspolaganju.

Dodik je rekao da je ovo jedan od najljepših hramova na prostoru Republike Srpske, ali i šire, kome se u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom narodu najviše posvećuje pažnja.

On je istakao da se mora očuvati ljepota ovog hrama koja je vanvremenska.

– To smo učinili tako što smo ranije odobrili određena sredstva, a danas smo se dogovorili i da nedostajuća sredstva budu na raspolaganju. Saniran je krov i sprečeno dalje prokišnjavanje i oštećenje –  rekao je Dodik novinarima.

 

Cvijanovićeva je izrazila veliko zadovoljstvo i čast što su posjetili hram i razgovarali sa starješinom i time pokazali opredijeljenost i okupljenost oko Crkve, ali isti tako i oko važnih stvari za Republiku Srpsku.

– Institucije Republike Srpske su obezbijedile određena sredstava za sanaciju krova i druge potrebe. Tako ćemo nastaviti i u narednom periodu. Sredstava su obezbijedili Vlada i Kabinet predsjednika Srpske i Javno preduzeće `Elektroprivreda` –  navela je Cvijanovićeva.

Ona je najavila da će u narednom periodu biti obezbijeđena nedostajuća sredstva kako bi se potpuno završila sanacija krova i drugih potreba, te istakla da vjeruje da će to služiti na zadovoljstvo i sreću vjerujućeg naroda i sveštenstva.

Starješina Hrama Uspenja Presvete Bogorodice Dragiša Simić zahvalio je na dosadašnjoj pomoći za sanacione radove koji se izvode na hramu.

– Ovo je veliki dan za naš hram i naše parohijane i ostaće upisan u ljetopisu našeg hrama –  rekao je sveštenik Simić.

Srpskainfo.com (Foto: Instagram/ Screenshot)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.