Dobojski prosvjetari među dobitnicima Svetosavske nagrade (VIDEO)

January 24, 2023, 4:39 pm

Među ovogodišnjim dobitnicima Svetosavskih nagrada su I dva prosvjetna radnika sa područja Doboja. Jedan je nastavnik matematike u Osnovnoj školi “ Milan Rakić” u Bukovici Velikoj, a drugi profesor srpskog jezika I književnosti , koji radi u dobojskoj Saobraćajnoj I elektro školi.

Matematiku predaje 13 godina u Osnovnoj školi “Milan Rakić”u Bukovici Velikoj. Zahvaljujući njoj, nastavnici matematike u ovoj školi, ovaj predmet nije “bauk” za đake. Svim učenicima pruža jednaku mogućnost da se iskažu I potvrde kao uspješni. Na prvom mjestu su joj đaci, koji su joj profesionalna I životna inspriacija, a bez njih, priznaje, ne bi bilo ni Svetosavske nagrade, koja je, poručuje, plod njihovog zajedničkog truda I rada. Časovi su joj zanimljivi, zbog čega njeni učenici I vole ovaj predmet.

Puna ideja je I profesorka srpskoj jezika I književnosti u dobojskoj Saobraćajnoj I elektro školi. Kao prosvjetni radnik Biljana Janković radi više od dvije decenije. Učenici, ističe, vole sve što je drugačije i izlazi iz okvira učionice. Takve ideje rado prihvaćaju I divno sarađuju.

Radi na popularizaciji čitanja. U saradnji sa dobojskom Narodnom biliotekom realizuje se projekat “Čitajmo lektiru u biblioteci”. Njeni učenici potvrđuju da su im časovi kada obrađuju neke lektire u stvari jedni od interesatnijih, a objašnjavaju I zašto.

Svetosavska nagrada plod je zajedničkog rada profesorke, đaka I rukovodstva škole, koje će nastaviti da pruža podršku u realizaciji budućih ideja I projekata.

I jedna I druga dobitnica prestižne Svetosavske nagrade su poručile da im ona daje podsticaj za nove ideje I usavršavanje. Ukupno je ove godine Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo Svetosavskom nagradom 40 istaknuta nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja učenika, odnosno djece u prethodnoj školskoj godini.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *