Dobojska škola “Vuk Karadžić” obilježava Sedmicu inkluzije (FOTO/ VIDEO)

December 4, 2023, 4:15 pm

Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja obilježava nizom aktivnosti Sedmicu inkluzije kako bi ukazali na potrebu prihvatanja različitosti putem inkluzije u obrazovni sistem djece sa poteškoćama u razvoju. Ova škola ima 29 učenika u inkluzivnoj nastavi i 18 učenika koja u tri odjeljenja pohađaju nastavu po posebnom planu i programu.


Ljiljana Mišurić četiri godine radi kao asistent u nastavi. Trenutno je asistent dječaku i djevojčici, koji pohađaju nastavu po posebnom planu I programu u dobojskoj Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Kako je rekla sa njima je lijepo raditi I kojima malo treba da budu srećni.

Škola “Vuk Karadžić” u Doboju ima 29 učenika u inkluzivnoj nastavi u redovnim odjeljenjima po individualnim ili posebnim programima, kao i 18 učenika koja u tri odjeljenja pohađaju nastavu po posebnom planu i programu. Jelena Đurić učiteljica je đacima koji idu u drugi razred. Među njima jedno je dijete sa poteškoćama u razvoju. Prihvaćeno je od školskih drugara I drugarica.

Ova obrazovna ustanova u Doboju ima sve uslove za učeniku koji pohađaju inkluzivnu nastavu. Možda je jedina škola u Srpskoj koja ima sve riješene arhitektonske barijere, lift , inkluzivno igralište sa spravama prilagođenim za djecu sa poteškoćama u razvoju, a uskoro će dobiti I Centar za potrebe ove djece. Taj Centar nadograđuje se na postojeći objekat škole. Građevinski radovi bi trebali biti završeni do 20. decembra.

Dobojska škola”Vuk Karadžić” svake godine početkom decembra sedmicu inkluzije obilježi nizom aktivnosti. Ove godine organizovali su sportski dan, priredbu, izložbu I predavanje za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *