Doboj: Skupština grada podržala odluku o dva kreditna zaduženja, cilj unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže (VIDEO)

April 3, 2024, 3:07 pm

Skupština grada Doboja usvojila je na 25. skupštisnkom zasjedanju odluke o dva kreditna zaduženja kod Evropske investicione banke I Međunarodne banke za obnovu i razvoj u ukupnom iznosu većem od deset miliona KM. Sredstva će se usmjeriti za realizaciju projekata “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” i “Modernizaciju vodnih i sanitarnih usluga”.

Grad Doboj kreditno će se zadužiti kod Evropske investicione banke u ukupnom iznosu od 8.973.000 KM, dok će se u iznosu od 1.400.000 KM zadužiti kod Međunarodne banke za obnovu I razvoj. Rok otplate kod prvog kredita je 25, a kod drugog 32 godine sa grejs periodom od šest, odnosno sedam godina. Sredstva će  biti utrošena za realizaciju projekata koji se nalaze u planu kapitalnih investicija grada.

Zeleno svjetlo stiglo je od 24 odbornika. Protiv je bio PDP-ov odbornik. Smatra da je grad previše zadužen.

Dva odbornika socijalista bila su uzdržana. Riječ je kažu o sredstvima kreditnog aranžmana iza kojeg stoji Republika Srpska, a objašnjavaju razloge zbog kojih su bili uzdržani.

Na 25-oj sjednici lokalnog parlamenta pred odbornicima se našao obiman dnevni red sa 54 tačke. Najveći broj tačaka odnosio se na usvajanje izvještaje o radu preduzeća I ustanova čiji je osnivač grad Doboj. Na ovom skupštinskom zasjedanju data je saglasnost i o pokretanju stečajnog postupka nad Javnim preduzećem Direkcija za izgradnju i razvoj grada Doboja.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *