TV K3

android aplikacija

instaliraj

Doboj: Promocija knjige Jovanke Stojčinović Nikolić (VIDEO)

Doboj: Promocija knjige Jovanke Stojčinović Nikolić (VIDEO)

Dobojska pjesnikinja Jovanka Stojčinović Nikolić promovisala je u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj svoju prvi zbirku proze „Neko je pozvonio“. Osim ove knjige recitovala je i stihove iz svoje 16. zbirke poezije „Trenutak koji je izmislio ogledalo“.

Jovanka Stojčinović Nikolić prozu piše još od školskih dana,ali prvi svoju zbirku proze objavila je tek sada,skoro pet decenija od kada je napisala prvu priču.Njena zbirka proze obuhvata četrdesetak priča, nastalih iz simbolike njenog doživljaja i radosti koja je pratilo određeno dešavanje u djetinjstvu, ali i kasnije.

Književnik Ranko Pavlović je pojasnio da su se u nekim ranijim pjesmama provlačile niti proze.Kako je rekao za ono što je karakteristično za njenu poeziju,karakteristično je i za njenu prozu.

Osim svoje prve zbirke proze promovisala je i zbirku poezije “Trenutak koji je izmislio ogledalo”.Jovanka Stojčinović Nikolić je do sada objavila 16 knjiga pjesama.Za svoje stvaralaštvo i rad u kulturi više puta je nagrađivana.Član je Udruženja književnika Republike Srpske i Srbije, te Međunarodne asocijacije pisaca.Od 2019. godine član je Akademije slovenske književnosti i umjetnosti sa sjedištem u Varni u Bugarskoj.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.