Dnevne rutine najuspješnijih ljudi (FOTO)

October 12, 2015, 9:00 am

Poznati pisci, uspešni poslovni ljudi, pa čak i predsednici posebno se fokusiraju na svoju jutarnju rutinu.

Svakodnevni i najvažniji rituali u životu Baraka Obame su fizička kondicija i vreme s porodicom. Započinje dan sa vežbanjem od 6.45 ujutru, pročita nekoliko novina, doručkuje s porodicom i onda se „baca“ na posao nešto pre devet časova. Iako radi do 10 sati uveče, svakog dana napravi pauzu da bi večerao sa porodicom, piše sajt Morning-routine.com.

obama

Mišel Gas, predsednica „Starbaksa“ već više od 15 godina se budi svakog jutra u 4.30 ujutru i odlazi na trčanje. Ona veruje da je njeno rutinsko jutro pomoglo u jačanju njene sreće i poslovnog uspeha.

misel gas

Pisac Franc Kafka je započinjao svoj dan na poslu. Radio je na Institutu za Radničko osiguranje, i tamo je provodio svaki dan od pola devet do pola tri popodne. Nakon toga bi ručao do pola četiri, i spavao do pola osam uveče. Nakon buđenja, radio bi vežbe i doručkovao sa porodicom. Počinjao bi da piše oko 11 i radio bi to uobičajeno do jedan ili dva ujutru.

franc kafka

Rutina Vinstona Čerčila možda nije za svakoga, jer se, kako deluje, prilično okretala oko jela i pića u velikim količinama. Budio se oko pola osam, ali je ostajao u krevetu do 11 ujutru, u kom bi doručkovao, čitao novine, i diktirao određene stvari svojoj sekretarici. Kada bi ustao iz kreveta, okupao bi se, prošetao napolju, i sedao da radi, uz slab viski pomešan sa sokom. Ručak je počinjao oko jedan popodne, i trajao je do pola četiri. Posle ručka bi ili nastavljao sa poslom ili bi igrao karte i bekgemon sa svojom ženom. U pet popodne je uglavnom dremao na oko sat ipo, opet bi se okupao i spremao za večeru, koja je bila uvek najvažniji deo dana, uz dosta ljudi, pića, pušenja cigareta – i sve to bi se odvijalo nekada i posle ponoći. Nakon što bi gosti otišli, radio bi još sat vremena pre nego što bi otišao da spava.

cercil

Stiv Džobs, suosnivač „Epla“, čije je bogatstvo u trenutku smrti procenjeno je na 11 milijardi dolara, svakog bi se jutra pogledao u ogledalo i upitao: „Da je danas poslednji dan mog života, da li bih bio zadovoljan svojim planom za danas?“. Ukoliko bi nekoliko dana zaredom odgovor na to pitanje bio negativan, znao je da se nešto mora promeniti.

stiv

Bil Gejts, jedan od osnivača „Majkrosofta“, ujutru, čim ustane, sat vremena provodi na traci za trčanje, dok gleda vodiče Teaching Company.

BIL GATES

Ana Vintur, urednica „Vog“ magazina se svakog jutra budi pre zore. U 6.45 je već završila sa tenisom koji je igrala prethodnih sat vremena, i posle toga se uvek zaputi ka frizeru. Do devet ujutru, ona je već u kancelariji.

ana vintur

Bendžamin Frenklin je svoj raspored je održavao prilično gustim, budivši se u četiri ujutru. Do osam časova bi se već okupao, pojeo doručak, i razmišljao o stvarima koje treba tog dana da postigne. Od osam do 12 je radio, ručao je od 12 do jedan sat, uz to i čitao ili pregledao račune. Zatim je radio do pet popodne,a večeri je provodio uz večeru, pospremanje, muziku, čišćenje ili razgovor, i uobičajeno bi već do 10 sati legao.

franklin

 

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *