”DM Montaža” pobjednik Mozzart Ponoćnog turnira u Brodu (FOTO)

January 30, 2023, 1:09 pm

 

U Brodu je sinoć završen ’’Mozzart Ponoćni turnir’’ a pobjednik ovogodišnjeg 44. izdanja je ekipa ’’DM Montaža’’ iz Broda. Ekipa ‘’DM Montaža’’ iz Broda nakon teške finalne igre na parketu Sportsko -kulturnog centra u Brodu, uspjela je savladati sa rezultatom 1:0 ekipu ‘’Ambrož Team’’ iz slovenačkog mjesta Kamnika.

Pored pehara u kategoriji seniora, u ruke tima iz Broda je otišla i nagrada od 7.000 KM. Da pobjednici imaju kvalitetan sastav, pokazali su i  Cvjetin Pavić koji je ponio titulu najefikasniji strijelac dok je titula najboljeg igrača otišla u ruke Dejana Pavlovića. U pobjedničkom timu nastupao je i Davor Arnautović koji je sa timom, već imao priliku osvojiti brojne titule.

”Osvojili smo četiri finala ove godine, što mi je jako drago. Veliki je odziv ekipa u Brodu, što je veoma dobro. Pohvale domaćinu za visok nivo organizacije o čemu svjedoči učešće odličnih ekipa iz Srbije, Slovenije i čitave BiH. Zaista respektabilan turnir na kojem se igra vrhunski futsal,” kaže Arnautović .

Titula najbolji golman otišla je u ruke Nejca Berzelaka, čuvara mreže slovenačkog ‘’Ambrož Teama’’. Ovaj mladi futsaler navodi kako je finalna utakmica bila veoma teška.

” Imali smo težak raspored do finala ali ipak ovo je težak turnir. Utakmica je bila teška i izgubili smo meč jer smo im previše popustili što su protivnici iskoristili. Uprkos svemu nastavljamo dalje i biće još turnira. ”,rekao je Berzelak.

U ambijentu velike graje koja je dolazila sa ispunjenih tribina, Ponoćni futsal turnir je ponovo pokazao da ima dugu tradiciju ali i prepoznatljivost od strane ljubitelja futsala. Veliku podršku turniru dala je i Turistička organizacija Brod uz nesebičnu podršku opštinskog rukovodstva.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Bojan Petrić kaže kako fudbalska smotra umnogome doprinosi promociji Broda i sportskog života. Dodaje da su na ovaj petodnevni turnir, došle ekipe iz raznih krajeva Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

” Jako sam i ocjenjujem kvalitet odličnim čak i boljim u odnosu na prošlu godinu po pitanju kvalitetnih igrača. Mi koji smo i ranije učestvovali na turnirima, promovisali smo Brod igrajući po BiH, Sloveniji i drugim zemljama. To se zaista može vidjeti po broju ekipa koje su došle na turnir. Mi na ovaj način kroz, sport povezujemo i ljude i to je jedna od najbitnijih stvari  ”,rekao je Petrić.

Direktor Turističke organizacije Brod Goran Vukojević kaže kako je zadovoljan veliki brojem ekipa ističući i da postoji još uslova da se organizacija ali i uslovi podignu na viši nivo.

” Kao neko ko upravlja Sportsko-kulturnim centrom je uvijek spremna da stavi na raspolaganje svoju infrastrukturu za ovakve sportske događaje što je činila i u ranijem periodu. Ovo je jedna od najstarijih sportskih manifestacija u našoj lokalnoj zajednici i nadam se da će i ovogodišnji učesnici ponijeti lijepe uspomene sa ovog turnira”,rekao je Vukojević

Da je ovaj turnir ponos ove lokalne zajednice tvrdi i načelnik opštine Zoran Vidić rekavši da ovaj turnir ima dugu tradiciju.

” Zaista smo se potrudili da i ove godine okupimo mnogo više ekipa u odnosu na prošlu godinu i da organizacija bude na boljem nivou. To su prepoznali i građani koji su se odazvali kao publika. I ove su godine sve maloljetne osobe imali besplatne karte a sve sa ciljem da popularizujemo ovaj sport među njima. Moje čestitke idu i organizatorima koji su se trudili da popularizuju futsal pri čemu su igrali na drugim turnirima ”,rekao je Vidić.

U kategoriji pionira najbolja je bila ekipa ”Fortuna City” iz Prnjavora dok je među kadetima bila najbolja ekipa ”Futsal Doborovci” iz Gračanice. Igrali su i veterani a među njima je najbolja bila ekipa ”DM Montaža” iz Broda. Na ovom jedinstvenom takmičenju koje je privuklo pažnju brodske publike, učešće je uzela 71 ekipa i to  33 seniorske, devet u kategoriji veterana, 16 u pionirskoj i 13 u kadetskoj konkurenciji.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *