Đurić: Osnovni uslovi za privredni razvoj pravna država i iskorjenjivanje korupcije iz institucija(VIDEO)

September 18, 2022, 10:38 am

Kandidat Socijalističke partije Srpske za predsjednika Republike Srpske Neđo Đurić poručio je da su osnovni uslovi za privredni razvoj pravna država i iskorjenjivanje korupcije iz institucija. On je na konferenciji za medije održanoj u prostorijama SPS u Banjaluci istakao da domaći privrednici moraju da imaju podršku države u borbi za opstanak.

– Veća sigurnost kapitala, manji poreski nameti i ukidanje brojnih parafiskalnih nameta, značili bi više radnih mjesta, veće plate i bolji uslovi za napredak i to je ono što naši privrednici očekuju od nas. SPS smatra da privredu moramo ojačati uz pomoć države, da pomognemo opstanak privrede i da zasnivamo svoj privredni razvoj u dva pravca, a to je korištenje prirodnih resursa na bolji način i stvaranje povoljne kime za ulazak stranih investicija. Za dolazak investitora, kao i za ukupan razvoj potrebna nam je pravna država i odstranjivanje korupcije iz sistema – kaže Đurić.

On je dodao da Socijalistička partija Srpske ima jasne i konkretne politike za demografsku obnovu, ostanak radno sposobnog stanovništva i stvaranje novih radnih mjesta, kao i za borbu protiv korupcije.

– Naši programski ciljevi od osnivanja su demografska obnova, privredna obnova i nulta stopa tolerancije prema korupciji. SPS insistira na rezultatima ali i na odgovornosti izabranih predstavnika naroda. Zato predlažemo da Vlada podnese ostavku ukoliko se ne zaustavi odlazak stanovništva za dvije godine, kao i predsjednik Republike Srpske. To bi značilo odgovornost prema preuzetim obavezama i to je politika koju mi predstavljamo – poručio je Đurić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *