TV K3

android aplikacija

instaliraj

Đorđe Lukić iz Doboja šahovski šampion Republike Srpske

Đorđe Lukić iz Doboja šahovski šampion Republike Srpske

Od 12-14.aprila 2019. godine u Dvorovima kod Bijeljine održano je 26.Kadetsko i omladinsko šahovsko prvenstvo Republike Srpske. Na prvenstvu je učestvovalo rekordnih 156 takmičara iz cijele Republike Srpske.

Sedmogodišnji Đorđe Lukić iz Doboja, učenik II razreda Osnovne škole „ Vuk Stefanović Karadžić” Doboj, član šahovskog kluba „ Mladost” iz Teslića je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju i pobjednički pehar  na republičkom turniru za mlade šahiste te stekao titulu šampiona Republike Srpske.

Turnir se igrao u prostorijama „ Sveti Stefan” u Dvorovima od 12-14.aprila sa tempom igre od 60 minuta po igraču.

Sedmogodišnji Lukić je nastupao u grupi dječaka do 8 godina gdje je učestvovalo ukupno 17 iskusnih takmičara. Lukić je u odigranih sedam partija zabilježio 6 pobjeda i samo jedan poraz.

Kao prvak Republike Srpske stekao je pravo učešća na prvenstvu Bosne i Hercegovine koje se ove godine organizuje u Dvorovima od 09-12. maja.

Odlazak na prvenstvo Republike Srpske kao i na predstojeće prvenstvo BiH sedmogodišnjem Đorđu Lukiću je omogućio gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji je mladom šahisti iz Doboja pružio podršku.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.