TV K3

android aplikacija

instaliraj

Đoković: Lakat nije 100% ozdravio

Đoković: Lakat nije 100% ozdravio

Novak Đoković istakao je da njegov lakat i dalje nije maksimalno zdrav, ali da može da se takmiči.

Đoković će se u noći između nedelje i ponedeljka vratiti na teren poslije šestomjesečne pauze, u prvom kolu Australijen opena.

“Nije još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje. Nadam se da će biti 100% do početka turnira. Ne znam kako će se ponašati tokom turnira. Čak i da je 100% zdrav, posle šest meseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovde”, rekao je Đoković.

Problem sa laktom najviše je uticao na njegov servis.

“Da, najviše je bolelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego pre, ali i najmanje promene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na te promene, razumem šta je dobro, a šta ne za mene. Za sada funkcioniše prilično dobro. Mnogo sam trenirao, ali sam zaista mogao da isprobam samo na Kujong turniru. Zadovoljan sam novim pokretom servisa, ne želim da kažem novim servisom, ali novim pokretom. To su neke korekcije, unapređenje tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat”, objasnio je srpski teniser.

(B92)

Komentarišite

Your email address will not be published.