Đokić: Nastavak borbe za socijalističku ideju i bolju Srpsku

September 18, 2022, 10:55 am

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je na predizbornom skupu u Tesliću da će nastaviti svoju borbu za bolju Republiku Srpsku i socijalističku ideju, koja podrazumijeva veće plate, penzije, izdvajanja za sistem boračko-invalidske zaštite, podsticaje.

Đokić je rekao da se u Tesliću još jednom, po ko zna koji put, potvrđuje privrženost građana SP, koja ovdje ima duboku tradiciju i u kojoj je duboko usađen osjećaj socijalističkog sistema vrijednosti, koji ova partija njeguje 29 godina.

“Za nas borba za socijalističku ideju znači borbu za napredak i razvoj Republike Srpske, za bolju Srpsku. Prethodnih godina mnogo smo uradili, razvijali našu ekonomiju, obezbijedili mnogo sredstava za sve potrebe, ali želimo više. Zato je za nas ekonomski rast i razvoj prioritetan cilj i zadatak. To znači mnogo novih investicija, kako domaćih, tako i inostranih. U privlačenju investicija leži mogućnost da ojačamo ekonomiju”, rekao je Đokić.

Nedeljko Jović, nosilac koalicije SP-NDP-SNP iz Izborne jedinice dva za Parlamentarnu skupštinu BiH, rekao je da žele da u Tesliću potvrde da će SP osvojiti direktno mandat u Parlamentarnu skupštinu, gdje će se zalagati za jaku i stabilnu Srpsku.

“Vodićemo politiku mira, stabilnosti i ekonomskog napretka i prosperiteta Republike Srpske jer cilj jeste da pokušamo da dovedemo što više stranih investicija, kako ovdje u Tesliću tako i u cijelu Republiku. Samo sa snažnom ekonomijom Republike Srpske možemo stvarati bolje uslove za sve građane Teslića i Republike”, rekao je Jović.

Kandidat SP-a na Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice pet Srđan Todorović rekao je da ova partija potpuno konsolidovala odbor u Tesliću i da u ove izbore ulazi potpuno spremna.

“Građanima Teslića smo ponudili mlade, obrazovane, vrijedne i energične ljude koji samo mogu da doprinesu bržem i boljem napretku ove opštine na dobrobit svih građana”, rekao je Todorović i dodao da je uvjeren da će socijalisti u Tesliću ostariti dobre rezultate.

Predsjednik Opštinskog odbora SP Teslić Žarko Jović rekao je da je u protekle dvije godine u ovom odboru napravljena smjena generacije sa tendencijom da stvari u svoje ruke preuzimaju mlađi ljudi.

“Slijedeći tu politiku mi smo na ovim izborima kandidatovali četvoro mladih obrazovanih ljudi koji imaju dovoljno političkog iskustva da se mogu nositi sa teškim vremenom u kome živimo”, rekao je Jović.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *