TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Đaci su jecali, bilo je strašno”: Potresno svjedočenje nakon smrti učenice (15) na malom odmoru

“Đaci su jecali, bilo je strašno”: Potresno svjedočenje nakon smrti učenice (15) na malom odmoru

Muk, suze i tuga zavladali su beogradskom gimnazijom “Patrijarh Pavle” u opštini Rakovica. Petnaestogodišnjoj I.K., učenici prvog razreda, pozlilo je juče na odmoru između prva dva časa u poslijepodnevnoj smjeni, da bi već u sljedećem trenutku izgubila svijest.

Iako je, kako su za Blic ispričali direktor Jasmin Nikolovski i odjeljenski starješina Petar Ćosić, djevojčica uspješno reanimirana od strane medicinskih radnika, par sati kasnije stigla je tragična vijest da je preminula u Urgentnom centru, najvjerovatnije zbog urođene srčane mane koju je imala.

Petar Ćosić, razredni starešina I/3, odjeljenja koje je I.K. pohađala, imao je najteži mogući zadatak da tužnu vijest saopšti njenim drugovima iz odeljenja.

– Kada su me učenici vidjeli na vratima, pretpostavili su šta se dogodilo, prosto su me molili da im ne saopštim strašnu vijest. Kada su čuli, svi su brznuli i plač, to je bilo strašno gledati – ispričao je za Blic još uvijek potresen Petar Ćosić.

Direktor škole, Jasmin Nikolovski, rekao je za Blic da se sve dogodilo između dva časa, tačnije na malom odmoru, kao i da je većina profesora i njenih drugara iz odjeljenja odmah pritekla u pomoć.

– Kada se onesvijestila niko nije mogao ni da pretpostavi da će se ovakva tragedija dogoditi. Iako smo znali od samog početka za njene urođene srčane probleme, niko nije ni slutio ovu nesreću. Nije davala nikakve naznake da joj je u bilo kom trenutku bilo loše – rekao je direktor Nikolovski.

Prvi su joj do dolaska ljekara Hitne pomoći pritekli upravo njeni drugari.

– Kada je pala, oni su joj potpuno mirno prišli, čak joj je jedan drug i izvadio žvaku iz usta kako se ne bi ugušila. I profesori iz njene osnovne škole bili su oko nje, zajedničkim snagama pokušavali smo da joj pomognemo. Držao sam je na svojim rukama, ne mogu da vjerujem da je više nema – dodao je odjeljenski starješina.

“Uvijek je bila nasmijana”

Razredni stjarešina i direktor, ispričali su da je I.K. bila odlična učenica, koja je išla u O. Š. “14.oktobar”, smještenu u istoj zgradi kao i gimnazija koju je pohađala.

– Uvijek je bila nasmejana, nikada je niko ni od drugara ali ni od profesora, nije gledao drugačije bez obzira što je imala srčanih problema. Družila se sa svima i svi su je veoma voljeli, iako se u školu krenulo prije samo dva mjeseca i svu su relativno jedni drugima novi. Prije dvije nedjelje bili smo na ekskurziji od Višegrada, preko Mokre Gore do Zlatibora. Bila je veoma i srećna, vidjelo se da joj je prijalo – dodao je Petar Ćosić.

Razredni starješina Petar Ćosić

Bez obzira na svoj zdravstveni problem, Iva se ranije čak bavila i sportom, a fizičkog se takođe nije suzdržavala.

– Ona i njeni roditelji zapravo nikada nisu tražili poštedu od fizičkog vaspitanja, radila je koliko je mogla i bila je odlična u tome. Inače, imamo samo riječi hvale za nju i njenu porodicu koja je uvijek i u svakom trenutku bila brižna – dodao je Nikolovski.

Odmah pošto su u školi saznali za smrt svoje učenice, direktor je odlučio da prekine nastavu u popodnevnoj smijeni.

– Moramo nastaviti dalje, samo možemo biti ponosni što je I.K. bila učenica naše škole. Ovo je bila užasno teška scena koja se desila naočigled djece – sa tugom u glasu dodao je direktor Nikolovski.

Učenica I.K. (15) će biti sahranjena u petak na groblju Orlovača.

Izvor: srpskainfo 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.