Devet mrtvih, 35 povrijeđenih u pucnjavi u Čikagu (VIDEO)

May 29, 2023, 9:04 am

Najmanje devet osoba je ubijeno, a 35 je ranjeno u pucnjavi širom grada Čikaga tokom vikenda na Dan sjećanja. Starost žrtava je od 14 do 69 godina.

U prvoj pucnjavi ovog vikenda, muškarac je upucan u blokku Vest Montrose Avenija u petak naveče.

Policija je rekla da je oko 17.39 sati 29-godišnjoj žrtvi prišao najmanje jedan osumnjičeni koji je izvadio pištolj i zapucao.

Žrtva je pogođena u stomak i u kritičnom stanju odvedena u bolnicu u Ilanoju.

Kasnije tokom večeri oko 19.46 sati 32-godišnjak je upucan u nogu.

Ostavljen je u Medicinskom centru Univerziteta u Čikagu u kritičnom stanju. Policija nije imala više informacija o pucnjavi.

Tinejdžer je upucan nakon što je otvorio svoja vrata u naselju Džefri Mejnor.

Policija kaže da je oko 22.24 časova 17-godišnjak otvorio ulazna vrata kada je čuo pucnjeve i osjetio bol. Pogođen je u gornji dio lijevog bedra i čikaška vatrogasna služba ga je u dobrom stanju prevezla u Medicinski centar.

Dvije osobe su povrijeđene nakon što je u subotu poslijepodne pucano u hotelskoj sobi River Nort, saopštila je policija.

Oko 15.10 sati, 23-godišnji muškarac je rukovao pištoljem u hotelskoj sobi u bloku 300 u ulici Nort Dirborn kada je pucao, prema čikaškoj policiji.

Muškarac koji je rukovao pištoljem zadobio je udarac u lijevu ruku, a 25-godišnjak koji je bio u prostoriji zadobio je udarac u stomak. Oboje su prevezeni u bolnicu Nortvestern Memorijal u dobrom stanju.

Incident se istražuje kao slučajno ispuštanje, prenosi “CBS”.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *