Deset razloga da odmah prekinete s dijetom

September 27, 2015, 9:52 am

Jedite manje i više se krećite. Da, održavanje zdrave tjelesne težine je dobro i potrebno je da izgubite višak kilograma, ali nemojte da to postane vaša opsesija i nikada nemojte očekivati da ćete izgubiti sav višak kilograma za sedam ili mjesec dana.

Potrebno je vrijeme. To je razlog zašto dijete ne funkcionišu. A onda, ako počnete da primijunjujete nepraktične dijete koje lišavaju tijelo hranljivih materija i ostavljavaju vas gladnim sve vrijeme, vi samo kupujete zdravstvenu katastrofu.

U stvari, to je razlog zašto dijete ne rade. One su nerealne.

  1. Izgubili ste mnogo na težini iznenada. Ovo nije zdravo uopšte. Ako se to desi, morate prestati s dijetama i odmah se obratite ljekaru.
  2. Plašite se gojaznosti. Ako vas sama pomisao na gojaznosti plaši, bolje je da se prvo bavite tom fobijom.
  3. Postajete opsjednuti brojanjem kalorija. Dijeta bi trebalo da bude prirodna. Ako se pretvara u opsesiju, bolje je da se zaustavite.
  4. Vaša težina varira stalno. Ako se to dogodi onda to znači da nešto nije u redu sa vašim načinom ishrane i zdravljem. Obratite se ljekaru.
  5. Vaša razdražljivost iritira vaše voljene. Ako ste razdražljivi i stalno vičete na sve ljude oko vas bez ikakvog razloga, zaustavite dijetu.
  6. Život vam izgleda kao pakao. Ako osjećate da vam radost življenja nedostaje, morate preispitati svoju odluku o dijeti.
  7. Sanjate hamburgere. To znači da vam nedostaje vaša omiljena loša hrana.
  8. Osjećate da ste pod stresom većinu vremena bez ikakvog razloga. Pa, ovo bi moglo biti tačno, jer je vaše telo lišeno hranljivih materija.
  9. Vaš nivo energije opada. Ako se osjećate umorno, čak i dok ne radite ništa, vaša ishrana je kriva za taj problem.
  10. Ukoliko ste na nekoj zabavi i ispraznite sve tanjire sa grickalicama, prije nego da budete posluženi, ovo je samo znak da je vaša ishrana krenula po zlu.

(Life Content – Ljepota i zdravlje BiH)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *